ΔΙΕΘΝΗ

Iνδοαμερικανός ο νέος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας

Iνδοαμερικανός ο νέος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας

Είθισται ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας να είναι Αμερικανός που επιλέγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη φορά, όμως, ο πρόεδρος της Παγκόσμιος Τράπεζας θα φοράει τουρμπάνι... Μεγάλωσε στην Ινδία και κατά συνέπεια ξέρει από πρώτο χέρι την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο 63χρονος Ινδοαμερικανός Ατζέι Μπάνγκα αναμένεται να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Μάλπας τον Ιούνιο καθώς είναι ο εκλεκτός του Αμερικανού προέδρου για το αξίωμα αυτό.

Ο γενειοφόρος Σιχ, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, θα κληθεί να επεκτείνει την οικονομική δύναμη της Ουάσινγκτον και να αντιμετωπίσει παγκόσμια ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και και η δημόσια υγεία.

Επί 30 χρόνια ο Μπάνγκα διαχειρίζεται επιτυχημένες, παγκόσμιες εταιρείες που δημουργούν θέσεις εργασίας, φέρνουν επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, καθοδηγούν οργανισμούς σε περιόδους θεμελιωδών αλλαγών, όπως έχει δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Ατζέι Μπάνγκα έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Mastercard και σήμερα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού, επενδυτικού μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαίου «General Atlantic» και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συμμετοχών «Exor», της οικογένειας Annielli.

Για την Ουάσινγκτον, διαθέτει την αναγκαία εμπειρία για να κινητοποιήσει ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους ώστε να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες προκλήσεις της εποχής μας.

Η επιλογή του Μπάνγκα θα μπορούσε να απογοητεύσει ορισμένους ακτιβιστές για το κλίμα, οι οποίοι καλούσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να διορίσει έναν πρόεδρο με ισχυρό υπόβαθρο σε περιβαλλοντικά θέματα. Η έλλειψη άμεσης εμπειρίας στον δημόσιο τομέα θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από ορισμένους ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης.

Ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντέιβιντ Μάλπας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα έχει αποχωρήσει από το αξίωμα μέχρι τις 30 Ιουνίου αν και δεν διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους παραιτείται προτού λήξει η πενταετής θητεία του.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top