ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θανατηφόρο στο Ακρωτήρι: Έρχεται Κύπρο η χήρα του Βρετανού στρατιώτη - «Αξίζουμε την αλήθεια και εγώ και τα παιδιά μου»

Θανατηφόρο στο Ακρωτήρι: Έρχεται Κύπρο η χήρα του Βρετανού στρατιώτη - «Αξίζουμε την αλήθεια και εγώ και τα παιδιά μου»

Στην Κύπρο έρχεται η χήρα του 40χρονου Βρετανού στρατιώτη Anthony Oxley, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο εντός των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, ζητώντας νέα έρευνα για να διερευνηθούν «ασάφειες» στις μαρτυρίες του θανάτου του άνδρα της.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η Sally Oxley ταξιδεύει στην Κύπρο από το σπίτι της στο Νότιο Γιορκσάιρ στην Αγγλία , όπου την Τρίτη 25 Απριλίου θα υποβάλει αίτηση για νέα έρευνα μετά την καταχώρηση νέων στοιχείων για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Βρετανός στρατιώτης Anthony Oxley, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, απεβίωσε σε δυστύχημα που είχε σημειωθεί στις 14 Ιουνίου 2016 εντός της περιφραγμένης ζώνης των βρετανικών βάσεων Ακρωτηρίου, όταν η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε ένας Αμερικανός στρατιωτικός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός στρατιωτικός δεν κατονομάστηκε ποτέ δημόσια ενώ ο άτυχος 40χρονος άφησε πίσω του σύζυγο, κόρη και τρία θετά παιδιά.

Μετά τη συντριβή, η δικαιοδοσία για την υπόθεση παραδόθηκε στις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες διαπίστωσαν ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες ενώ έρευνα του 2018 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του 40χρονου προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι συνεπεία του τροχαίου.

Ωστόσο, τα αποτέλεσμα της έρευνας αμφισβήτησε και ακόμα αμφισβητεί η σύζυγος του άτυχου στρατιώτη, η οποία δεν σταμάτησε να ψάχνει απαντήσεις.

«Αξίζω την αλήθεια, τα παιδιά μου αξίζουν την αλήθεια»

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, η κα. κ. Oxley περιέγραψε αυτή την έρευνα ως «πρόχειρη» και λέει ότι υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν καθώς και μάρτυρες που θα μπορούσαν να κληθούν.

«Είναι καταστροφικό να ταξιδεύω πίσω στο μέρος όπου πέθανε ο σύζυγός μου και ότι εξακολουθώ να παλεύω για απαντήσεις για περισσότερα από έξι χρόνια. Αξίζω την αλήθεια, τα παιδιά μου αξίζουν την αλήθεια και ο σύζυγός μου δεν υπηρέτησε για 21 χρόνια για να του φέρονται έτσι», είπε η κα. κ. Oxley.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα, η νομική της ομάδα υπέβαλε αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα της Αγγλία και της Ουαλίας, ζητώντας άδεια να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο και να ασκήσει έφεση για νέα έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top