ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενικό ΦΠΑ: «Κλείδωσε» η λίστα με τα προϊόντα - Πάει Υπουργικό για έγκριση το διάταγμα

Μηδενικό ΦΠΑ: «Κλείδωσε» η λίστα με τα προϊόντα - Πάει Υπουργικό για έγκριση το διάταγμα

«Ανάσα» για τους καταναλωτές θα αποτελέσει διάταγμα, μέσω του οποίου ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα θα μηδενιστεί για έξι μήνες.

Συγκεκριμένα το διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα Τρίτη (2/5), έρχεται να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία έχουν αποφασιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Από 5% σε 0% ο ΦΠΑ - Ποια προϊόντα θα αφορά

Μιλώντας στο Themaonline, o Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιωργής, ανέφερε ότι σε πρώτη φάση ο ΦΠΑ θα μηδενιστεί για προϊόντα με 5% συντελεστή που έχουν «κλειδώσει» από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Εδώ και μέρες που παρακολουθούμε τις τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων στις υπεραγορές, ώστε να καταγράφονται και να γίνεται σωστός έλεγχος. Θέλουμε να δούμε αν όντως θα μειωθεί από 5% σε 0% ο ΦΠΑ, αν όντως θα έχει όφελος για τον καταναλωτή», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στην λίστα με τα προϊόντα στα οποία θα μηδενιστεί ο ΦΠΑ αναμένεται να περιλαμβάνονται τα εξής προϊόντα:

- αυγά
- ψωμί
- γάλα
- παιδικές τροφές και παιδικό γάλα
-πάνες βρεφών
-πάνες ενηλίκων
- είδη γυναικείας υγιεινής

Θα καθυστερήσει η μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 5% σε άλλα προϊόντα 

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιωργή, η μείωση του ΦΠΑ σε άλλα προϊόντα θα καθυστερήσει, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο σχετικός κατάλογος, ο οποίος αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερα προϊόντα από αυτά που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του μηδενικού ΦΠΑ.

«Η μείωση του ΦΠΑ από 19% στο 5% σε άλλα προϊόντα χρειάζεται περισσότερη ρύθμιση, οπότε θα τύχει επεξεργασίας και θα ληφθούν αποφάσεις σε μεταγενέστερο στάδιο», εξήγησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Επίσκεψη εργασίας στη Χάγη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top