ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι εκποιήσεις – Στο «σφυρί» 768 ακίνητα αξίας 86 εκατ. ευρώ τον Μάιο – Στοιχεία

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι εκποιήσεις – Στο «σφυρί» 768 ακίνητα αξίας 86 εκατ. ευρώ τον Μάιο – Στοιχεία

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι εκποιήσεις ακινήτων στην Κύπρο, μετά και την πλήρη άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για κάποιους μήνες και έβαζαν φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, επαγγελματικών στεγών και αγροτεμαχίων.

Σύμφωνα με έρευνα του ThemaOnline, τον Μάιο έχουν προγραμματιστεί συνολικά 452 πλειστηριασμοί που αφορούν 768 ακίνητα, συνολικής αξίας 86.017.540 ευρώ.

Ανάμεσα στα υπό εκποίηση περιλαμβάνονται κατοικίες, η επιφυλασσόμενη τιμή των οποίων ξεπερνά τις 350.000 ευρώ, καθώς και ξενοδοχείο, κινηματογράφος, θέατρο και εστιατόριο.

Αναλυτικότερα και με βάση την έρευνα της ιστοσελίδα μας, στα 768 υπό εκποίηση ακίνητα περιλαμβάνονται:
• 621 χωράφια
• 65 οικόπεδα
• 37 διαμερίσματα
• 29 κατοικίες
• 10 καταστήματα
• 4 γραφεία
• 1 εστιατόριο
• 1 κτίριο με διαμερίσματα

Στη Λευκωσία οι περισσότερες εκποιήσεις

Όπως προκύπτει, επίσης, από την έρευνα μας, η πλειοψηφία των πλειστηριασμών θα γίνει στην επαρχία Λευκωσίας, ακολουθούμενη από την επαρχία Λεμεσού. Πιο συγκεκριμένα:
• Στην επαρχία Λευκωσίας θα διενεργηθούν 163 πλειστηριασμοί για 291 ακίνητα αξίας 38.486.750 ευρώ.
• Στην επαρχία Λεμεσού θα διενεργηθούν 91 πλειστηριασμοί για 162 ακίνητα αξίας 19.697.290 ευρώ.
• Στην επαρχία Λάρνακας θα διενεργηθούν 80 πλειστηριασμοί για 110 ακίνητα αξίας 12.685.700 ευρώ.
• Στην επαρχία Πάφου θα διενεργηθούν 88 πλειστηριασμοί για 169 ακίνητα αξίας 12.207.300 ευρώ.
• Στην επαρχία Αμμοχώστου θα διενεργηθούν 30 πλειστηριασμοί για 36 ακίνητα αξίας 2.940.500 ευρώ.

Τα ακριβότερα ακίνητα

Σύμφωνα, ακόμη, με την έρευνα του ThemaOnline, για κάποια εκ των ακινήτων που βγαίνουν τον Μάιο στο «σφυρί», η επιφυλασσόμενες τιμές πώλησής τους ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στις 2 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός οικοπέδου έκτασης 1.335 τ.μ., στην περιοχή Τρυπιώτη στη Λευκωσία, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί κτίριο μικτής χρήσης που αποτελείται από χώρους στάθμευσης στο υπόγειο, ένα κινηματογράφο, ένα θέατρο, καταστήματα και εστιατόριο στο ισόγειο και στο μεσοπάτωμα, καθώς επίσης και γραφεία στους 5 πάνω ορόφους.

Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση, τo ακίνητο είναι μερικώς ενοικιασμένο και μερικώς κενό, ενώ η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης καθορίστηκε στα 4.820.000 ευρώ. Σημειώνεται πως, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό, θα πρέπει να καταβάλουν ως ποσό εγγύησης 482.000 ευρώ έως και δύο μέρες πριν τη διενέργειά του.

Επίσης, στις 31 Μαΐου θα επιχειρηθεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός βιομηχανικού οικοπέδου στον Στρόβολο. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, προς πώληση τίθεται το 1/3 αδιανέμητο μερίδιο, το οποίο αφορά την οικοδομή που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του τεμαχίου και διαθέτει γωνιακό τριγωνικό σχήμα. Η οικοδομή είναι τριώροφη και διαθέτει ισόγειο εμβαδού 653 τ.μ., 1ο όροφο εμβαδού 346 τ.μ., 2ο όροφο με εμβαδό γραφείων 396 τ.μ. και αποθήκη με εμβαδό 355 τ.μ. και υπόγειο που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος εμβαδού 911 τ.μ..

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 2.100.000 ευρώ και όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, θα πρέπει να καταβάλει ως ποσό εγγύησης 210.000 ευρώ.

Εξάλλου, στις 29 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός χωραφιού 700 τ.μ. στην περιοχή Σκάλα του Δήμου Λάρνακας, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί εξαώροφο εμπορικό κτίριο, με μεσοπάτωμα και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Το κτίριο αποτελείται από ένα κατάστημα στο ισόγειο και γραφειακούς χώρους στους ορόφους, τα οποία και ενοικιάζονται αυτή τη στιγμή.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.940.000 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό, θα πρέπει να καταβάλουν ως ποσό εγγύησης 194.000 ευρώ.

Στις 12 Μαΐου, ακόμη, έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός δύο οικοπέδων έκτασης 593 τ.μ. και 562 τ.μ. στον Στρόβολο, εντός των οποίων έχει ανεγερθεί διώροφη ανεξάρτητη κατοικία 4 υπνοδωματίων με πισίνα και αυλή.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση, η κατοικία διαθέτει επίσης υπόγειο, δωμάτιο σάουνας, δωμάτιο παιχνιδιών, δωμάτιο υπηρεσίας, χώρο στάθμευσης και άλλους βοηθητικούς χώρους. Έχει κτιστεί με υψηλής ποιότητας υλικά οικοδομής και βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, ενώ πιθανόν αυτή τη στιγμή να ενοικιάζεται.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.604.375 ευρώ και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό, θα πρέπει να καταβάλουν ως ποσό εγγύησης 160.438 ευρώ.

Επιπρόσθετα, στις 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός κτιρίου στη Μέσα Γειτονιά, το οποίο αφορά τριώροφη πολυκατοικία αποτελούμενη από χώρους στάθμευσης και αποθήκες στο ισόγειο και συνολικά 9 διαμερίσματα στους άνω τρεις ορόφους. Προς πώληση τίθενται στο εν λόγω τμήμα 8 από τα συνολικά 9 διαμερίσματα της πολυκατοικίας: τα 3 διαμερίσματα του 1ου ορόφου, τα 3 διαμερίσματα του 2ου ορόφου και τα 2 από τα 3 διαμερίσματα του 3ου ορόφου. Τα διαμερίσματα φέρονται να είναι ενοικιασμένα, χωρίς όμως περισσότερες πληροφορίες.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.517.500 ευρώ και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, θα πρέπει να καταβάλει ως ποσό εγγύησης 151.750 ευρώ.

Ακόμη, στις 16 Μαΐου θα επιχειρηθεί ο πλειστηριασμός μεριδίου 1/3 χωραφιού έκτασης 8.050 τ.μ. στη Νήσου, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο που ενδέχεται να χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή. Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στο 1.330.000 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό, θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 133.000 ευρώ.

Τέλος, στις 4 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός οικοπέδου 1.031 τ.μ. στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, εντός του οποίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχείο, το οποίο δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, πρόκειται για το ξενοδοχείο «CROWN INN», το οποίο έχει ανεγερθεί περί το 1955 και έχει ανακαινιστεί περί το 2009.

Αποτελείται από ισόγειο/1ον, 2ον και 3ον όροφο και υπόγειο. Το ισόγειο αποτελείται από ενιαίο χώρο εισόδου/υποδοχής, αίθουσες διαφόρων χρήσεων, και άλλους χώρους και εξωτερικά διαθέτει βεράντα η οποία έχει καλυφτεί με σκέπαστρο. Ο 1ος και ο 2ος όροφος είναι πανομοιότυποι και αποτελούνται από 16 δωμάτια έκαστος. Ο 3ος όροφος έχει ανεγερθεί πριν από περίπου 7 χρόνια και αποτελείται από χώρους προσωπικού και ταράτσα, η οποία χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων, ενώ το υπόγειο χρησιμοποιείται για πλυσταριό και μηχανοστάσιο.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στο 1.280.800 ευρώ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον πλειστηριασμό, θα πρέπει να καταβάλουν ως ποσό εγγύησης 128.080 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top