Κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες στα δημόσια νοσηλευτήρια οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ

Κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες στα δημόσια νοσηλευτήρια οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ «η ασφαλιστική αβεβαιότητα ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας εδώ και περίπου 4 χρόνια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και Νομική Υπηρεσία δεν αποδίδουν προς τους δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου) τις πρόνοιες που καταγράφονται στις νομοθεσίες, οι οποίοι αποσπάστηκαν/ μεταφέρθηκαν στον Ο.Κ.Υπ.Υ. με την προϋπόθεση ότι θα διατηρούν τις υποχρεώσεις και δικαιώματα τους.

Παράλληλα ο Ο.Κ.Υπ.Υ δεν έχει καθορίσει τις αντίστοιχες ως ήταν υποχρέωση του διαδικασίες για τους Ιατρούς που εργοδοτούνται με συμβόλαια.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, οι κατ' επανάληψη προσπάθειες της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι προς όλες τις κατευθύνσεις για έγκαιρη επίλυση του θέματος δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Ως εκ τούτου, και μετά από τοπικές συνελεύσεις σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, έχει υποστηριχθεί και εγκριθεί από τα μέλη μας η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι για 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί από τις 7:30 π.μ. της 11ης Μαΐου 2023 μέχρι τις 7:30 π.μ. της 12ης Μαΐου 2023».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE