ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Σε σπίτι συγγενή του συνελήφθη ο 21χρονος μακελάρης - Είχε μαζί του πολλά όπλα

Σερβία: Σε σπίτι συγγενή του συνελήφθη ο 21χρονος μακελάρης - Είχε μαζί του πολλά όπλα

Σε σπίτι συγγενή του εντοπίστηκε, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, ο 21χρονος Ούρος Μπλάζιτς, ο γιος του στρατιωτικού που το βράδυ της Πέμπτης πυροβόλησε και σκότωσε 8 άτομα ενώ τραύματισε άλλους 14 ανθρώπους.

Η πρώτη φωτογραφία του 21χρονου μετά τη σύλληψή του

«Έπειτα από μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών συνέλαβαν τον Ου.Μπ., γεννηθέντα το 2002, στην περιφέρεια του Κραγκούγεβατς» στην κεντρική Σερβία, σημείωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τις σερβικές αρχές ο 21χρονος πυροβόλησε με αυτόματο όπλο με σερβικά μέσα ενημέρωσης να προσθέτουν ότι κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πολλά όπλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον τέσσερις χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Σερβίας το μακελειό με δράστη τον 21χρονο ξεκίνησε μετά από τσακωμό που είχε σε προαύλιο σχολείου αργά χθες το βράδυ στο χωριό Ντουμπόνα, κοντά στο Βελιγράδι. Κατά τις ίδιες πηγές ο Μπλάζιτς στη συνέχεια επέστρεψε κρατώντας ένα τουφέκι και ένα περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξακολούθησε να πυροβολεί αδιακρίτως σε άλλα δύο χωριά μέσα από το όχημα στο οποίο επέβαινε.

Όπως μετέδωσε το RTS, ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και η αδελφή του. «Είναι θλιβερό, ο νεαρός αστυνομικός ήταν στην ίδια ηλικία με την κόρη μου, έχει γεννηθεί το 1998» δήλωσε μια γυναίκα στο χωριό Ντουμπόνα. «Η κόρη μου πήρε ηρεμιστικά, δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα, είχαν μεγαλώσει μαζί», πρόσθεσε. Το νεότερο θύμα του Μπλάζιτς είναι ένα παιδί 14 ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Telegraf

Στην επιχείρηση για την σύλληψη του υπόπτου μετείχαν περίπου 600 Σέρβοι αστυνομικοί και μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας και της χωροφυλακής, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο RTS, το οποίο πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι κινητοποιήθηκαν πολλές περίπολοι της αστυνομίας για να εντοπιστεί ο δράστης.

Eight fatally shot in Serbian town in country's second mass killing in just two days


Το νέο αυτό μακελειό, ένα 24ωρο μετά την επίθεση 14χρονου σε σχολείο, εκτιλύχθηκε σε τρία χωριά κοντά στο Μλαντένοβατς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια του Βελιγραδίου. «Είναι τρομερό για τη χώρα μας, τεράστια ήττα. Σε δύο μέρες τόσοι πολλοί (...) σκοτώθηκαν» δήλωσε κάτοικος του χωριού Ντουμπόνα.

Μετά το μακελειό στο σχολείο στο Βελιγράδι, η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε διετή απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών οπλοφορίας, αναθεώρηση των υπαρχουσών αδειών και ελέγχους για τον τρόπο φύλαξης των όπλων από τους κατόχους τους.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top