Λετυμπιώτης για μηδενικό ΦΠΑ: «Στόχος η άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού»

Λετυμπιώτης για μηδενικό ΦΠΑ: «Στόχος η άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού»

Στόχος του μέτρου του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά της καθημερινότητας, το οποίο τέθηκε από σήμερα σε ισχύ, είναι η άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει ότι ήδη από σήμερα οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές στα βασικά αγαθά που επηρεάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι τα αγαθά με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ είναι όλα τα είδη ψωμιού, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και πάνες ενηλίκων, με τα οποία εκτιμάται ότι επηρεάζονται πέραν των 1700 προϊόντων, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

"Oι αυξημένες πληθωριστικές τάσεις έχουν αναμφίβολα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας και όσο το φαινόμενο συνεχίζεται, ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα που να παράγουν απτά αποτελέσματα", υπογραμμίζει.

Με προγραμματισμό, υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του, "θέτουμε στο επίκεντρο την κοινωνία και θα συνεχίσουμε για όσο απαιτείται να λαμβάνουμε μέτρα που θα στοχεύουν στην ανακούφιση του Κυπριακού νοικοκυριού και στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος", σημειώνοντας ότι αυτά τα μέτρα εντάσσονται σε μια ολιστική προσέγγιση, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το όφελος των συμπολιτών μας αλλά και τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας.

"Η προσήλωσή μας στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσουμε να επεξεργαζόμαστε ωφέλιμα και ουσιαστικά μέτρα", καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE