ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λετυμπιώτης για μηδενικό ΦΠΑ: «Στόχος η άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού»

Λετυμπιώτης για μηδενικό ΦΠΑ: «Στόχος η άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού»

Στόχος του μέτρου του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά της καθημερινότητας, το οποίο τέθηκε από σήμερα σε ισχύ, είναι η άμεση ανακούφιση του κυπριακού νοικοκυριού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει ότι ήδη από σήμερα οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές στα βασικά αγαθά που επηρεάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι τα αγαθά με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ είναι όλα τα είδη ψωμιού, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και πάνες ενηλίκων, με τα οποία εκτιμάται ότι επηρεάζονται πέραν των 1700 προϊόντων, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

"Oι αυξημένες πληθωριστικές τάσεις έχουν αναμφίβολα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας και όσο το φαινόμενο συνεχίζεται, ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα που να παράγουν απτά αποτελέσματα", υπογραμμίζει.

Με προγραμματισμό, υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του, "θέτουμε στο επίκεντρο την κοινωνία και θα συνεχίσουμε για όσο απαιτείται να λαμβάνουμε μέτρα που θα στοχεύουν στην ανακούφιση του Κυπριακού νοικοκυριού και στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος", σημειώνοντας ότι αυτά τα μέτρα εντάσσονται σε μια ολιστική προσέγγιση, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το όφελος των συμπολιτών μας αλλά και τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας.

"Η προσήλωσή μας στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσουμε να επεξεργαζόμαστε ωφέλιμα και ουσιαστικά μέτρα", καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top