ΕΛΛΑΔΑ

Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός για τις δεύτερες εκλογές το μήνυμα Μητσοτάκη - Και οι βουλευτές σε περιοδείες

Εγρήγορση και όχι εφησυχασμός για τις δεύτερες εκλογές το μήνυμα Μητσοτάκη - Και οι βουλευτές σε περιοδείες

Μπορεί η ΝΔ να έκοψε πρώτη το νήμα την Κυριακή κονιορτοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφοντας ποσοστά σε όλη την επικράτεια που ήταν πέρα από κάθε φαντασία, στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία της οδού Πειραιώς, όμως, δεν εφησυχάζουν, καθώς ακριβώς αυτό το μεγάλο ποσοστό που κατέγραψε η ΝΔ μπορεί να είναι και αιτία χαλάρωσης των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Η εμπέδωση του αισθήματος ότι η ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση και η στρατηγική αντιπολίτευσης που χαράσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αντιλαμβάνονται στη ΝΔ, μπορεί να οδηγήσει κάποιους ψηφοφόρους προς άλλα κόμματα, κάτι που ισχύει ειδικά για κεντρογενείς πολίτες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αφού στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενδεχομένως να θέλουν να στηρίξουν την προοπτική αναγέννησης του πολιτικού τους χώρου.

Όλα αυτά τα σενάρια συζητούνται στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται στο κυβερνών κόμμα, καθώς χαράσσεται η στρατηγική για τις δεύτερες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρέμβει σήμερα στη συζήτηση, παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου και θα περιγράψει τα βασικά διακυβεύματα για τις επικείμενες εκλογές. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι πολίτες πρέπει να θυμηθούν ότι στις εκλογές «ψηφίζουν βασικά για κυβέρνηση», ενώ σύμφωνα με αρμόδια πηγή το κεντρικό δίλημμα που θα θέσει η ΝΔ συμπυκνώνεται στο «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία», έστω και αν το λεκτικό του πρωθυπουργού μπορεί να είναι εν τελεί κάτι διαφορετικό.

«Όχι» στον εφησυχασμό


Το βασικό στοίχημα για τα στελέχη της ηγετικής ομάδας, αλλά και αυτών που έχουν αναλάβει την καθημερινότητα του εκλογικού αγώνα, είναι να ξορκίσουν τον εφησυχασμό. Ένα φαινόμενο που επιτείνεται από το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι με λίστα και όχι σταυρό, κάτι που περιορίζει το «τρέξιμο» και τη δραστηριότητα των υποψηφίων βουλευτών.

Χθες, στην οδό Πειραιώς έγιναν δύο συσκέψεις για την εκλογική στρατηγική του κόμματος, ενώ το πρωί παραδόθηκε και η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος από τον «εκλογολόγο» του Μεγάρου Μαξίμου Θεόδωρο Λιβάνιο. Το απόγευμα, στα γραφεία της Πειραιώς έδωσαν το παρών και τα στελέχη που έχουν αναλάβει να τρέχουν εκ μέρους της ΝΔ τις 12 περιφέρειες της χώρας, οι οποίοι συζήτησαν για όλες τις λεπτομέρειες και τις οργανωτικές προκλήσεις.

«Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι Παρασκευή και ο μήνας να έχει 19 Μαΐου», φέρεται να είπε στη σύσκεψη στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους κομματικούς. Αρκετοί από αυτούς έχουν «μαρκάρει» το πρόβλημα με «πασοκογενείς» ψηφοφόρους, με κομματικό στέλεχος της ΝΔ να αναφέρεται φερ ειπείν σε ψηφοφόρους του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, οι οποίοι μπορεί να του έδωσαν την πρωτιά στη σταυροδοσία, αλλά τώρα να «φλερτάρουν» με την ιδέα να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, στο γαλάζιο μικροσκόπιο είναι νομοί της βορείου Ελλάδος, καθώς στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι σε νομούς που θεωρούνταν «κάστρα» της ΝΔ, το κόμμα κινήθηκε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2019 και σε αντίστιξη με την πανελλαδική τάση. Εκεί, στόχος της ΝΔ είναι να «φρενάρουν« διαρροές προς κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, όπως η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ ή το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, εφόσον περάσει τη βάσανο του Αρείου Πάγου.

Περιοδείες και εκδηλώσεις βουλευτών

Σε μια μάχη που δεν έχει τελειώσει, συνεπώς, κανείς δεν περισσεύει, ίσα-ίσα. Όπως έγραψε από χθες το protothema.gr, σήμερα θα «κλειδώσει» ένα πρόγραμμα περιοδειών, όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και κλιμακίων που θα αποτελούνται από υπουργούς και βουλευτές που δεν έχουν άγχος επανεκλογής. Ο πρώτος σταθμός του κ. Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα είναι η Κρήτη, όπως και στην εκκίνηση της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, στη ΝΔ ζητούν όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος να μπουν στη μάχη. Για αύριο, Πέμπτη, έχει δοθεί προσκλητήριο σε όλους τους υποψηφίους στην Αττική να είναι στα γραφεία της ΝΔ, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετάσχουν και οι υποψήφιοι της περιφέρειας μέσω τηλεδιάσκεψης. Στόχος αυτής της ενημέρωσης είναι να δοθούν «οδηγίες» προς ναυτιλομένους, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να κάνουν εκδηλώσεις και στις εκλογικές τους περιφέρειες σε συννενόηση με τη ΝΔ.

Οι πάνω από 430 υποψήφιοι της ΝΔ είναι, άλλωστε, σε απευθείας συνεννόηση με το «στρατηγείο» της Πειραιώς και με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή με τον επικεφαλής του εκλογικού αγώνα Γιάννη Μπρατάκου και τον συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη Θανάση Νέζη. Ενεργό εμπλοκή στην προετοιμασία της δεύτερης φάσης της γαλάζιας καμπάνιας έχουν ακόμα ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, πέραν των πρωθυπουργικών συνεργατών που εδρεύουν στο Μαξίμου και σύντομα θα μετακομίσουν στα γραφεία της οδού Πειραιώς.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top