ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακόμη πιο βαρύ το κλίμα για τον Χατζηγιάννη - Ενοχλημένος ο Πρόεδρος

Ακόμη πιο βαρύ το κλίμα για τον Χατζηγιάννη - Ενοχλημένος ο Πρόεδρος

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εξαιτίας των απανωτών κρίσεων που έχουν στο επίκεντρό τους το υφυπουργείο Πολιτισμού. Λανθασμένοι χειρισμοί που έφεραν σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκαναν ακόμη πιο βαρύ το κλίμα για τον υφυπουργό Πολιτισμού και για στενούς συνεργάτες του, με αποτέλεσμα η πίεση να επιβάλλει κινήσεις που θα εκτονώσουν την κατάσταση.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί διακριτικά το όλο ζήτημα, γεγονός παραμένει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι ενοχλημένος από όσα συμβαίνουν ή από όσα φαίνεται να συμβαίνουν στο υφυπουργείο Πολιτισμού, το οποίο «δεν περνά μέρα που να μην τροφοδοτεί τη δημόσια συζήτηση με αρνητική δημοσιότητα» όπως ανέφερε στο Τhemaonline πηγή που γνωρίζει το παρασκήνιο. Μετά το θέμα που προκλήθηκε πρόσφατα με την περίπτωση της φερόμενης συμβούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε το θέμα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και του ζήτησε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανέλαβε μεν τη στήριξή του στον Μιχάλη Χατζηγιάννη αλλά τού υπέδειξε να πρέπει να πάρει μέτρα ώστε ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του να είναι μέρος της λύσης και όχι πηγή προβλημάτων.

Η τελευταία σταγόνα

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αλήθεια» (χθες Τρίτη) υπό τον τίτλο «Καταγγελία για διαφθορά στο Υφυπουργείο Πολιτισμού», με ισχυρισμούς κατά στενού συνεργάτη του υφυπουργού Μιχάλη Χατζηγιάννη, σήμανε νέο συναγερμό στο Προεδρικό. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο οποίος διερευνάται από την Ελεγκτική Υπηρεσία, σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού, «από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει εξασφαλίσει τέσσερις από τις επτά χορηγίες από το κονδύλι του προγράμματος πολιτιστικής αποκέντρωσης, για συνεργάτες και φίλους του, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις στενοί του συγγενείς».
Το θέμα ήταν γνωστό στο Προεδρικό εδώ και μέρες και πέραν των εξηγήσεων που ζητήθηκαν από τον υφυπουργό, με οδηγίες του Προέδρου ζητήθηκε όπως γίνει εσωτερικός έλεγχος για όλες τις χορηγίες που έχουν παραχωρηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ώστε να γίνει σαφής καταγραφή και σύγκριση των χρημάτων που δόθηκαν, είτε σε φορείς είτε σε πρόσωπα. Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης πως, «ο συγκεκριμένος σύμβουλος έχει εξασφαλίσει κονδύλια από άλλο υφυπουργείο για δύο συναυλίες αφιερώματα, με τη συμμετοχή και επιμέλεια του ίδιου, του στενού του συνεργάτη και των δύο πολύ στενών συγγενών του».

Παράσχος: Όλα στο φως

Διευκρινίσεις για το δημοσίευμα έδωσε την Τρίτη το υφυπουργείο Πολιτισμού ενώ αργότερα τοποθετήθηκε και ο σύμβουλος επικοινωνίας του υφυπουργού, Ανδρέας Παράσχος, ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι οι καταγγελίες φωτογραφίζουν τον ίδιο. Ο Ανδρέας Παράσχος κοινοποίησε μέσω facebook επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Πολιτισμού, τον οποίο καλεί να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση για το επίμαχο ζήτημα. Υποστηρίζει επίσης ότι στόχος του δημοσιεύματος είναι η κατασυκοφάντηση του ιδίου και των παιδιών του, ενώ όπως ισχυρίζεται, εμφανής στόχος του δημοσιεύματος είναι να πληγεί πολιτικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού, «πράγμα που άρχισε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του και διαρκώς εντείνεται».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top