ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα παρέμβει ή όχι ο ΠτΔ στην αντιπαράθεση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας; - Ποια τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης μετά τα «όχι» της Βουλής

Θα παρέμβει ή όχι ο ΠτΔ στην αντιπαράθεση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας; - Ποια τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης μετά τα «όχι» της Βουλής

Την αντιπαράθεση μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τα «όχι» της Βουλής για το e-kalathi και το διορισμό της Μαρίας Κουρούπη στην Αρχή Παιγνίων, καθώς και τα θέματα που προέκυψαν με τους Συμβούλους Υπουργών, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» και κληθείς να πει κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρέμβει στην αντιπαράθεση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε πως «όπως καλά γνωρίζετε, δεν υπάρχει η συνταγματική εξουσία, πρώτα απ’ όλα του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Εκτελεστικής Εξουσίας να παρέμβει».

Κληθείς, δε, να πει εάν η Κυβέρνηση θα ζητήσει από τις δύο πλευρές να κατεβάσουν τους τόνους, έστω και off the record, ο κ. Λετυπωμπιώτης ανέφερε ότι «ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας, ούτε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ούτε ο Γενικός Ελεγκτής, χρειάζονται την παρέμβαση ή την παραίνεση οποιουδήποτε».

«Αυτό που μπορώ να πω και σε αυτό θα περιοριστώ, γιατί είναι κάτι που κανείς δεν διαφωνεί, είναι ότι σε αυτή τη θεσμική τους ιδιότητα, θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία, που είναι απαραίτητη για το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας μας, και θα πρέπει η όποια διαφωνία τουλάχιστον να περιορίζεται, να μην είναι στον δημόσιο διάλογο, που δεν ωφελεί κανένα. Αυτό είναι το ζήτημα και νομίζω σε αυτό το σημείο ότι δεν διαφωνεί κανείς με αυτό, ακόμη και οι ίδιοι», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις τοποθετήσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για το θέμα, ο κ. Λετυμπιώτης αρκέστηκε στο να δηλώσει πως «ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει τοποθετηθεί με τον τρόπο που ο ίδιος έχει επιλέξει».

Σε σχέση με το «όχι» της Βουλής στο e-kalathi, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως το «’όχι’ δεν είναι η Κυβέρνηση που πήρε, αλλά ο καταναλωτής», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας μείωση σε τιμές από 5% έως 15%.

«Όταν μιλάμε για διαφάνεια, θα πρέπει όλοι να είμαστε υπέρ», υπέδειξε περαιτέρω ο κ. Λετυμπιώτης υπενθυμίζοντας ότι «αυτό το εργαλείο, είναι ένα εργαλείο το οποίο ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και το οποίο εμείς ολοκληρώσαμε. Μάλιστα, ο Υπουργός Εμπορίου, στην πρώτη του συνάντηση με την Επιτροπή Εμπορίου στις 7 Μαρτίου δέχθηκε έντονες παραινέσεις από τα μέλη της Επιτροπής όπως προχωρήσει άμεσα με την υλοποίηση αυτού του μέτρου και εντός εισαγωγικών του είχε αναφερθεί ότι έχει διορία 30 μέρες».

«Σε 29 μέρες, όχι 30, ο Υπουργός τροχιοδρόμησε όλες τις διαδικασίες, πέρασε από νομοτεχνικό έλεγχο, από διαβουλεύσεις, ήρθε στο Υπουργικό και πήγε στην Επιτροπή Εμπορίου χθες, στην ίδια Επιτροπή που πριν ένα μήνα διακαώς ήθελε αυτό το μέτρο και ακούσαμε από τα μέλη της που πριν 1 μήνα και πριν 4 μήνες ήταν υπέρμαχοι του μέτρου, τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν ενστάσεις ως προς την ορθότητα αυτού του μέτρου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το νέο «όχι» της Βουλής στον διορισμό της Μαρίας Κουρούπη στην Αρχή Παιγνίων, ο κ. Λετυμπιώτης αφού τόνισε ότι «δεν είναι θέμα επιμονής», ανέφερε ότι «θα το δούμε, θα αξιολογήσουμε το θέμα και θα δούμε πως θα κινηθεί η Κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τους Συμβούλους Υπουργών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουν συλλεγεί όλα τα στοιχεία για τους Συμβούλων των Υπουργών, υπογραμμίζοντας πως ολοκληρώνεται το πλαίσιο που θα διέπει εν λόγω διορισμούς.

«Όσοι Σύμβουλοι που ενδεχομένως δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια, θα διακοπεί η συνεργασία μαζί τους», επανέλαβε ο κ. Λετυμπιώτης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top