Μιχαήλ Τολότος: Η ιστορία του μοναχού που λέγεται ότι πέθανε χωρίς να έχει δει ποτέ γυναίκα

Μιχαήλ Τολότος: Η ιστορία του μοναχού που λέγεται ότι πέθανε χωρίς να έχει δει ποτέ γυναίκα

Ο Μιχαήλ Τολότος είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία, που πέθανε χωρίς να έχει συναντήσει ποτέ γυναίκα.

Ο Τολότος γεννήθηκε το 1856 στην Ελλάδα. Η ζωή του σημαδεύτηκε από την απώλεια της μητέρας του, η οποία πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννα.

Οι δικοί του των εγκατέλειψαν στα σκαλιά ενός μοναστηριού στο Άγιο Όρος. Οι μοναχοί των μεγάλωσαν και στη συνέχεια ακολούθησε και ο ίδιος τον δρόμο του μοναχισμού. Μέχρι και τον θάνατο του 1938 δεν έφυγε από το μοναστήρι.

Στο Άγιο Όρος, ως γνωστόν, απαγορεύονται οι γυναίκες. Ωστόσο, τουλάχιστον δύο έχουν καταφέρει να το επισκεφτούν μεταμφιεσμένες. Η πρώτη είναι η Γαλλίδα φιλόσοφος Μαρίζ Σουαζί το 1920 και η δεύτερη η Μις Ευρώπη Αλίκη Διπλαράκου το 1930.

Ο Τολότος, ο οποίος πέθανε το 1938, ήταν ζωντανός τότε, αλλά είναι άγνωστο αν τις συνάντησε ή ακόμα αν κατάφερε να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για γυναίκες.

 

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Κοινή βούληση Κύπρου και Λιθουανίας για ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ: Κοινή βούληση Κύπρου και Λιθουανίας για ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων - Δείτε φωτογραφίες

Στην κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Λιθουανίας, καθώς και την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας τους εντός της ΕΕ, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Λιθουανίας κ. Γκιτάνας Ναουσέντα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE