Ιταλία: Γερουσιαστής εκφώνησε ομιλία γραμμένη από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης

Ιταλία: Γερουσιαστής εκφώνησε ομιλία γραμμένη από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισχωρήσει βαθιά στις ζωές μας, αυτό είναι γεγονός. Είμαστε όμως ικανοί να ξεχωρίσουμε ένα κείμενο γραμμένο από έναν άνθρωπο από αυτό γραμμένο από έναν αλγόριθμο;

Με γνώμονα αυτό το ερώτημα, σήμερα, ο Γερουσιαστής του Κεντρώου Κόμματος «Δράση», Μάρκο Λομπάρντο, πραγματοποίησε ένα πείραμα – προβοκάτσια στην Ιταλική Γερουσία.

Αφού εκφώνησε μια ομιλία τεσσάρων λεπτών σχετικά με τη φορολόγηση των διασυνοριακών εργαζομένων μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας, ο ίδιος ολοκλήρωσε τονίζοντας πως η ομιλία ήταν προϊόν αλγόριθμου και είχε ως στόχο «να προκαλέσει την έναρξη μιας σοβαρής δημόσιας συζήτησης» εφόσον «η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι εντυπωσιακή και μπορεί να φέρει μεγάλες ευκαιρίες».

 

Όπως μεταδίδουν το πρακτορείο LaPresse και η εφημερίδα Corriere della Sera, το κείμενο της ομιλίας δημιουργήθηκε με τον αλγόριθμο GTP-4 και με τη βοήθεια της ομάδας Engineering, η οποία υπέβαλε στον αλγόριθμο ένα έγγραφο με βάση μια σειρά ενδείξεων και προτάσεων.
Ο Λομπάρντο έκανε έκκληση προς τους παρευρισκομένους για την «ανάλυση των ηθικών, οικονομικών και κοινωνικών δυναμικών» υπογράμμισε όμως «τη σημασία μιας ισορροπημένης και συνειδητής προσέγγισης της τεχνολογικής καινοτομίας που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις ευκαιρίες όσο και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε η τεχνολογία να είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και να μην αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE