«Κατεβάζουν ρολά» σήμερα οι φυσιοθεραπευτές για τέσσερις ώρες - Πότε και ποιος ο λόγος

«Κατεβάζουν ρολά» σήμερα οι φυσιοθεραπευτές για τέσσερις ώρες - Πότε και ποιος ο λόγος

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί ως τη μια μετά το μεσημέρι, κατέρχονται σήμερα τα μέλη του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου, "μετά την έλλειψη ανταπόκρισης εκ μέρους του ΟΑΥ στην τελευταία προσπάθειά για επίλυση του θέματος και τη μη ουσιαστική παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας", αυτός αναγκάζεται να προχωρήσει σε μέτρα που δεν επιθυμεί, και αν το θέμα δεν πάρει το δρόμο της επίλυσης, θα προχωρήσει σε ολοήμερη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

«O στόχος μας δεν ήταν ποτέ απλά η αύξηση του προϋπολογισμού για τη φυσιοθεραπεία αλλά ο σωστός υπολογισμός των αναγκαίων μονάδων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά και που αδυνατούμε σαν κλάδος να ελέγξουμε», προστίθεται.

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών αναφέρει, επίσης, πως η πρακτική που ακολουθεί ο ΟΑΥ ταλαιπωρεί τους φυσιοθεραπευτές εδώ και ενάμιση χρόνο δείχνει έλλειψη σεβασμού προς ένα κλάδο 900 συμβεβλημένων επαγγελματιών υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

ΕΔΕΚ: Ανοίγει κύκλο επαφών η Σοφία - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Αννίτα - Στο βάθος οι Προεδρικές

Με γρήγορους ρυθμούς επιχειρεί να δώσει το στίγμα της, η νέα μεταβατική Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, ανοίγοντας από νωρίς έναν κύκλο πολιτικών επαφών, που κάθε άλλο παρά τυχαίος μπορεί να θεωρηθεί.