Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 100 ημέρες του Χριστοδουλίδη - Θετικό πρόσημο, με απώλειες στην εκκίνηση για την Κυβέρνηση

Οι 100 ημέρες του Χριστοδουλίδη - Θετικό πρόσημο, με απώλειες στην εκκίνηση για την Κυβέρνηση

Εκατό ημέρες στην προεδρία της Δημοκρατίας συμπληρώνει σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, και εάν επιχειρούσαμε να αποτιμήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους το πρώτο αυτό χρονικό διάστημα, θα λέγαμε ότι παίζει χωρίς αντίπαλο αλλά δέχθηκε αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Μέσα σε αυτούς τους τρεις και πλέον μήνες ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του, έκαναν αρκετές ενέργειες τις οποίες μπορούν να παρουσιάσουν ως ουσιαστικά δείγματα γραφής στη βάση όσων ο ίδιος υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Πιο συγκεκριμένα, στο Κυπριακό μπήκε δυναμικά με εκστρατεία προώθησης της πρότασης για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, στα θέματα ανακούφισης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού αποφασίστηκε η διαγραφή του ΦΠΑ από τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης, στα εργασιακά επήλθε ειρήνη μετά την συμφωνία για την ΑΤΑ, ο ΥΠΕΣ προώθησε λύση στο θέμα των ακατάλληλων προσφυγικών πολυκατοικιών και πήρε μέτρα για άμβλυνση του μεταναστευτικού, η υπουργός δικαιοσύνης ετοίμασε πλάνο αναβάθμισης των Φυλακών και πάταξης της βίας στα γήπεδα, η υπουργός παιδείας έκλεισε το μέτωπο των τετραμήνων, ενώ άξια αναφοράς είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος των κυρώσεων από Ουάσιγκτον και Λονδίνο.

Ωστόσο, όλες αυτές οι επιδόσεις που αποτελούν τη βάση ενός αξιοπρεπούς απολογισμού των πρώτων εκατό ημερών της κυβέρνησης, επισκιάστηκαν από παρατράγουδα, όπως ο μόλις 24 ωρών διορισμός του Μιχάλη Μιχαήλ στην ΕΔΥ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση όταν βγήκαν στο φως πληροφορίες για το fake βιογραφικό του. Επίσης, ο διορισμός της μόλις 19 χρόνων συμβούλου-συνεργάτιδας του υφυπουργού Τουρισμού, η προβληματική συνεργασία του υφυπουργού Πολιτισμού με γυναίκα που είχε καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ακόμη μια περίπτωση συνεργάτιδας στο Προεδρικό, προκάλεσαν ένα νέφος αρνητικής δημοσιότητας που σκίασε το Προεδρικό σε ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε την ανοχή της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Σαν αποτέλεσμα αυτών των αστοχιών η κυβέρνηση έδωσε λαβή στο ΑΚΕΛ να ασκήσει έντονη κριτική ενώ την ίδια ώρα, όπλισε με επιχειρήματα ακόμη και τον λαβωμένο από τις προεδρικές εκλογές, ΔΗΣΥ.

Αδύνατα σημεία και πρόσωπα

Παρά τις απώλειες στην εκκίνηση η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους και σίγουρα οι εκατό μέρες είναι μικρό χρονικό διάστημα για να προβλεφθούν οι επιδόσεις μιας κυβέρνησης πενταετούς θητείας. Ωστόσο, παρά το μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος Χριστοδουλίδης εντοπίζει κάποια αδύνατα σημεία (και πρόσωπα), τα οποία θα επιχειρήσει να βελτιώσει, σε διαφορετική περίπτωση, οι δραστικές λύσεις θα είναιμονόδρομος. Με οδηγίες του Προέδρου οι υπουργοί ετοιμάζουν κατάλογο πεπραγμένων για να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής της MED9: «Το μεταναστευτικό επίγει…»

ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής της MED9: «Το μεταναστευτικό επίγει…»

Στη θέση αρχών των χωρών της MED9 στο Κυπριακό, στην ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, αλλά και στη φιλοξενία της MED9 από την Κύπρο το 2024, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των εννιά μεσογειακών χωρών της ΕΕ, που έλαβε χώρα μετά τη Σύνοδος Κορυφής της MED9 που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top