ΔΙΕΘΝΗ

Τοξικά αέρια στο Χάρκοβο μετά από ανατίναξη αγωγού αμμωνίας – Εκκενώνονται χωριά στην Ουκρανία

Τοξικά αέρια στο Χάρκοβο μετά από ανατίναξη αγωγού αμμωνίας – Εκκενώνονται χωριά στην Ουκρανία

Συναγερμός σήμανε στο Χάρκοβο, γιατί ανατινάχθηκε αγωγός αμμωνίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σύννεφα με τοξικά αέρα και τις αρχές της Ουκρανίας να εκκενώνουν ορισμένα χωριά κοντά στο σημείο.

Το περιστατικό έγινε σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Μασιούτιβκα και πρόκειται για αγωγό που έχει σταματήσει να λειτουργεί από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος. Ωστόσο, περιέχει επικίνδυνα αέρια, από τα οποία απελευθερώθηκε ένα μέρος τους, αναφέρει η dailymail.co.uk.
Μάλιστα, εκτείνεται σε μήκος περίπου 2.000 χιλιομέτρων από το ρωσικό Τολιάτι, διαπερνά τον ποταμό Βόλγα, καθώς και τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας στη νότια Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού.

 

 

Η Μόσχα δήλωσε την Τετάρτη ότι μια «ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ» ανατίναξε τον αγωγό, ενώ το Κίεβο επέρριψε την ευθύνη στα ρωσικά στρατεύματα, αλλά δήλωσε ότι οποιαδήποτε ζημιά στον αγωγό ήταν «συνέπεια του πολέμου» και ότι ο αγωγός υπέστη ζημιές από επαναλαμβανόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι θα χρειασθούν ένας έως τρεις μήνες για να επισκευασθούν οι ζημιές που υπέστη ο αγωγός αμμωνίας που εκτείνεται από την ρωσική πόλη Τολιάτι ως την ουκρανική Οδησσό.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top