Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με Νέα Ελληνικά αρχίζουν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Με Νέα Ελληνικά αρχίζουν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, αρχίζουν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και Ελλάδας και τις στρατιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), τα Δελτία Υποψηφίων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023 είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://ksa.schools.ac.cy.

Όλοι οι υποψήφιοι, εάν δεν το έχουν ήδη πράξει, καλούνται όπως εκτυπώσουν από την ενότητα "Λήψη Εγγράφων" το Δελτίο Υποψηφίου, ώστε να το παρουσιάζουν στο εκάστοτε Εξεταστικό Κέντρο που θα εξεταστούν κατά τις μέρες των εξετάσεων. Μαζί με το Δελτίο Υποψηφίου, οι υποψήφιοι θα πρέπει, επίσης, να προσκομίζουν στο Εξεταστικό Κέντρο και το επίσημο έγγραφο (Ταυτότητα ή Διαβατήριο), του οποίου ο αριθμός εμφανίζεται στο Δελτίο Υποψηφίου.

Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι καλούνται όπως μελετήσουν προσεκτικά τις Οδηγίες προς Υποψηφίους (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ), οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (Χρήσιμοι σύνδεσμοι).

Εξάλλου, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στα Εξεταστικά Κέντρα 30 λεπτά πριν από την έναρξη των εξετάσεων και στην αίθουσα εξέτασης τουλάχιστο δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα: Πολιτική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, Δελτίο Υποψηφίου για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023 (Να εκτυπωθεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα), Πένες χρώματος μπλε.

Οι τελειόφοιτοι των Δημόσιων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις υπολογιστικές μηχανές που είναι ελεγμένες και σφραγισμένες από το Σχολείο τους.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις διεξάγονται με βάση τους περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και Ελλάδας Νόμους του 2017 έως 2022, που μεταξύ άλλων προνοούν τα ακόλουθα:

Τα ατομικά στοιχεία υποψηφίου γράφονται από τους υποψήφιους μόνο στον ειδικό χώρο που υπάρχει στο εξώφυλλο του τετραδίου απαντήσεων και καλύπτονται αδιαφανώς από τον επιτηρητή κατά την παράδοση του τετραδίου.

Η παράδοση του γραπτού τετραδίου απαντήσεων από κάθε υποψήφιο που αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης είναι υποχρεωτική.

Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση κανενός υποψηφίου από την αίθουσα εξέτασης, πριν περάσουν σαράντα (40) λεπτά από την ώρα έναρξης της εξέτασης.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η δολίευση, ή η απόπειρα για δολίευση, ή η άρνηση συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις και συστάσεις των επιτηρητών συνεπάγεται ακόμα και την αποπομπή του εξεταζομένου από την αίθουσα και τον μηδενισμό του γραπτού του στο συγκεκριμένο μάθημα.

Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να φέρουν στην αίθουσα των εξετάσεων κινητό τηλέφωνο, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, λογαριθμικούς ή άλλους πίνακες, προγραμματιζόμενες ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικούς μεταφραστές, οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή που δίνει πρόσβαση σε πληροφόρηση (π.χ. ηλεκτρονικό ρολόι), ή οτιδήποτε σχετικό με το εξεταζόμενο μάθημα. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι γραμμένες με πένα χρώματος μπλε. Τα σχήματα μπορούν να γίνουν και με μολύβι. Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού υγρού.

Το φαγητό απαγορεύεται εντός της αίθουσας εξέτασης.

Υποψήφιος ο οποίος αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19, θα πρέπει να παρουσιαστεί κανονικά στο εξεταστικό του κέντρο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης της νόσου. Ακολούθως θα πρέπει να αναφέρει το γεγονός στον Υπεύθυνο του Εξεταστικού Κέντρου ο οποίος με τη σειρά του θα μεριμνήσει για την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασής του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοδαρμός 13χρονου: Διαθέσιμος ψυχολόγος σε μαθητές και γονείς - «Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για σχολική βία»

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Πόσο επηρεάζεται η πληρότητα των καταλυμάτων από τις αργίες που χάνονται; - Όλο και περισσότεροι πάνε σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα

Η Αστυνομία απορρίπτει τα περί συγκάλυψης σεξ. παρενόχλησης μαθήτριας - Η καταγγελία του Αλέκου Τρυφωνίδη

Αυτή είναι η τελευταία επιθυμία του Βασίλη Καρρά σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει με την υγεία του

Το χρονικό της τραγωδίας στην Εύβοια - Πώς χάθηκαν τα ίχνη του ελικοπτέρουΝέο περιστατικό βίας σε σχολείο – Έστησαν καρτέρι και ξυλοφόρτωσαν 13χρονο μαθητή στη Λάρνακα

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο – Έστησαν καρτέρι και ξυλοφόρτωσαν 13χρονο μαθητή στη Λάρνακα

Μετά τον ξυλοδαρμό 13χρονου μαθητή σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, νέο περιστατικό βίας σε σχολείο σημειώθηκε την Πέμπτη (28/9) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top