ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ στα εγκαίνια του Πάρκου Γαλλοφωνίας -  «Περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο Οργανισμό που ξεπερνά τα σύνορα»

ΠτΔ στα εγκαίνια του Πάρκου Γαλλοφωνίας -  «Περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο Οργανισμό που ξεπερνά τα σύνορα»

Σε ομιλία προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στα εγκαίνια του Πάρκου Γαλλοφωνίας τονίζοντας πως «είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο Οργανισμό που ξεπερνά τα σύνορα και αντιπροσωπεύει λαούς  από 77 χώρες από όλες τις Ηπείρους»

Δείτε αυτούσια την ομιλία του:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω και εγώ στη σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πάρκου Γαλλοφωνίας. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας που  αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία και ονομασία ενός πάρκου της Λευκωσίας σε Πάρκο Γαλλοφωνίας, παραχωρώντας μάλιστα αυτόν τον πανέμορφο χώρο της Τάφρου Τρίπολις, και πρέπει να αναγνωρίσουμε την εξαιρετική δουλειά του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Νομίζω όλοι μπορούμε να δούμε πόσο σημαντική δουλειά έχουν κάνει. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στο να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση του πάρκου, το Υφυπουργείο φυσικά, όπως και όλους όσοι εργάστηκαν από τις Υπηρεσίες του Δήμου για να είμαστε όλοι εδώ.

Η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ένταξή της το 2006 στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, υπαγορεύθηκε από τις δυνατότητες πρόσβασης και συμμετοχής σε ένα σημαντικό φόρουμ με κοινή γλώσσα τα γαλλικά και έναν χώρο κοινών αξιών, αρχών και αλληλεγγύης. Βασικοί στόχοι του Οργανισμού είναι η προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η υποστήριξη της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας.

Από το 2006 η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του Οργανισμού, έχουμε επωφεληθεί σε σημαντικό βαθμό. Θέλω να κάνω μια αναφορά εδώ στην κα Γεωργία Χατζηκωστή, η οποία έχει αποσπαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι υπεύθυνη για την επιμόρφωση των διπλωματών μας και όχι μόνο και σχεδόν πέραν του 70 με 80% των διπλωματών μας αξιοποιούν τα προγράμματα για εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας.

Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο Οργανισμό που ξεπερνά τα σύνορα και αντιπροσωπεύει λαούς  από 77 χώρες από όλες τις Ηπείρους.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η ιδέα του Πάρκου έγινε πράξη, θα είναι πάντα εδώ για να μας θυμίζει τους δεσμούς της Κύπρου με τη Γαλλοφωνίας. Να αναφέρω ότι φυτεύτηκαν 19 νέα δέντρα, ένα για κάθε χώρα μέλος του διεθνούς οργανισμού που έχει διαπιστευμένο Πρέσβη στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα δέντρα αυτά είναι αντιπροσωπευτικά της κάθε χώρας, έχοντας φυσικά προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες της Λευκωσίας, και θα μαρτυρούν τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της χώρας μας με αυτές τις χώρες.

Να ευχαριστήσω ξανά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανταπόκριση.

 

 

Τουρισμός στην Κύπρο: Πόσα εκατομμύρια άγγιξαν τα έσοδα – Αυτοί ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα ημερησίως

Έρχεται νέα ανάπτυξη κοντά στο Καζίνο-Θέρετρο στη Λεμεσό – Τι θα περιλαμβάνει

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Υπό εξαήμερη κράτηση ο 17χρονος που επιτέθηκε σε ανήλικο σε ίντερνετ καφέ

Ξυλοφάγου: Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο ατύχημα – Καλά στην υγεία τους οι 4 τραυματίες

Δύναμη ψυχής: Στη μνήμη του Κυπριανού, 68χρονος διάσχισε τρεις χώρες με το ποδήλατό του

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top