ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Προέδρος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών Άντης Χριστοφορίδης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Προέδρος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών Άντης Χριστοφορίδης

Δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικητής από την δύσκολη μάχη που έδινε με τον καρκίνο ο Προέδρος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών, Άντης Χριστοφορίδης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών σε ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «με αισθήματα βαθιάς θλίψης ανακοινώνουμε την απώλεια του Άντη Χριστοφορίδη, Προέδρου της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών. Ο αγαπημένος μας Άντης αναπαύθηκε χθες, την 10η Ιουνίου 2023 σε ηλικία 70 ετών στο σπίτι του. Στο πλάι του ήταν οι δύο του κόρες, Σεμέλη και Κυβέλη. Έδωσε γενναία μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, όπως γενναία έδωσε και κάθε άλλη μάχη στη ζωή του».

«Ο Άντης έφυγε με βαθιά επίγνωση του έργου που επιτέλεσε η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών. Έγνοια του ήταν η προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η διαφύλαξη του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για εθνική επιβίωση. Πίστευε ότι ο πολίτης πρέπει να παρακολουθεί και να είναι ενημερωμένος, προκειμένου να επιτελέσει το ρόλο και την αποστολή του ως θεματοφύλακας του αγώνα για απελευθέρωση. Καλό ταξίδι Άντη. Σου οφείλουμε πολλά. Θα σε θυμόμαστε για πάντα», καταλήγει η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών.

Ταυτόχρονα, τον Άντη Χριστοφορίδη αποχαιρετά με ανακοίνωσή του και το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αναφέροντας ότι, «ο Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Άντη Χριστοφορίδη, ενός αγνού και ανιδιοτελούς πατριώτη, υπερασπιστή της διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τον Άντη Χριστοφορίδη βρεθήκαμε στα ίδια μετερίζια, αυτά του αγώνα κατά του σχεδίου Ανάν. Η συμβολή του Άντη Χριστοφορίδη στην ενημέρωση για το καταστροφικό σχέδιο και την κινητοποίηση του λαού, από το πόστο του Προέδρου της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών, ήταν πολύτιμη. Έδινε τις μάχες του πάντα με αξιοπρέπεια, με επιχειρήματα και κυρίως – αυτό που προαναφέραμε – με ανιδιοτέλεια και με τη σκέψη του στραμμένη στο μέλλον αυτού του τόπου. Θα θυμόμαστε πάντα τους αγώνες του και τον ίδιο με ευγνωμοσύνη. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια».

Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν από την οικογένεια του Άντη Χριστοφορίδη σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δείτε την ανάρτηση της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top