ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ - Μετακόμιση σπιτιού: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση» - Το κόστος και οι παράγοντες που το επηρεάζουν

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ - Μετακόμιση σπιτιού: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση» - Το κόστος και οι παράγοντες που το επηρεάζουν

Προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές… μια ολόκληρη ζωή σε κούτες και οι ώρες για το πακετάρισμα… ατελείωτες. Για αυτό και υπάρχουν αρκετές μεταφορικές εταιρείες στην Κύπρο που προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, από τη μεταφορά μέχρι και το πακετάρισμα.

Το ThemaOnline προχώρησε σε έρευνα αγοράς επικοινωνώντας με τους διευθυντές τριών διαφορετικών εταιρειών μεταφορών σχετικά με το κόστος μετακόμισης στην Κύπρο και τους παράγοντες που το επηρεάζουν.

Two brothers and a truck

Κατά 15% περίπου έχει ανέβει το κόστος μεταφορών λόγω καυσίμων, σύμφωνα με τον διευθυντή της «Two brothers and a truck», Μάριο Δημητριάδη, από τότε που άρχισε η τιμή του πετρελαίου να σκαρφαλώνει με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος μιας μετακόμισης: απόσταση μεταφοράς, όγκος εμπορεύματος, προσωπικό που θα εργαστεί, επιπρόσθετα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν π.χ. γερανοί, βοήθεια στο πακετάρισμα και αναλώσιμα όπως κασόνια και περιτυλίγματα.

Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα/σπίτι δύο ή τριών υπνοδωματίων τριμελούς οικογένειας, για τη μεταφορά όλων των επίπλων, όλων των ηλεκτρικών συσκευών, των προσωπικών αντικειμένων κτλ, μπορεί να κοστίσει και μέχρι 500 ευρώ.

Ερωτηθείς αν οι Κύπριοι επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους τις μετακομίσεις και απλά νοικιάζουν φορτηγό, ο Μάριος Δημητριάδης απάντησε πως «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά η μετακόμιση δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεν είναι απλή δουλειά. Χρειάζονται επαγγελματίες μεταφορείς και επαγγελματική άδεια οδηγού για το φορτηγό».

Moritsis

Δεν έχει διαφοροποιηθεί πολύ το κόστος σύμφωνα με τον διευθυντή της Moritsis, Γιώργο Μορίτση. «Μπορεί να έχουν αυξηθεί οι τιμές γύρω στα 10-15 ευρώ. Τα καύσιμα για μετακόμιση εντός της ίδιας πόλης δεν παίζουν πολύ ρόλο, παίζουν όμως για μεγαλύτερες αποστάσεις», υπέδειξε.

Όσον αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος, σχετίζονται κυρίως με το είδος των επίπλων, αν χρειαστεί να αποσυναρμολογηθούν για να μεταφερθούν, αν είναι αντίκες ή γενικά μεγάλης αξίας.

Οι τιμές για ένα μονάρι διαμέρισμα κυμαίνονται από 150 μέχρι 250 ευρώ και για ένα δυάρι από 250 ευρώ μέχρι 300. Οι τιμές αυτές όμως δεν περιλαμβάνουν τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος, η υπηρεσία του οποίου χρεώνεται επιπρόσθετα.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μορίτση, οι Κύπριοι συνήθως επιλέγουν να πακετάρουν οι ίδιοι τα προσωπικά τους αντικείμενα και οι μεταφορείς κάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Χρίστος ο Μάστορας

Μεγάλος ο ανταγωνισμός στο παζάρι αναφέρει ο διευθυντής της ομώνυμης μεταφορικής, Χρίστος Μάστορας. «Υπάρχουν πάρα πολλές μεταφορικές εταιρείες και η αγορά έχει ανοίξει. Για αυτό κρατάμε τις τιμές μας σχετικά σταθερές», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Μάστορα, το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κυρίως το είδος των επίπλων, τον αριθμό προσωπικού που θα χρειαστεί και τις ώρες που θα εργαστούν καθώς και τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων. «Συνήθως, πρώτα πάμε βλέπουμε το σπίτι και μετά βγάζουμε προσφορά. Υπάρχει περίπτωση για παράδειγμα ο πελάτης να πιστεύει ότι τα έπιπλα χωράνε στο ασανσέρ ενώ στην πραγματικότητα να χρειαστεί τηλεσκοπικό forklift που αλλάζει το κόστος», υπέδειξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top