ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν να κλείνουν ταξίδια για διακοπές οι Κύπριοι - Οι αγαπημένοι προορισμοί, η χώρα που κατέχει την «πρωτιά» και η τάση με τα «μικρά πακέτα»

Ξεκίνησαν να κλείνουν ταξίδια για διακοπές οι Κύπριοι - Οι αγαπημένοι προορισμοί, η χώρα που κατέχει την «πρωτιά» και η τάση με τα «μικρά πακέτα»

Μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι, η εποχή που πολλοί αναμένουν με ανυπομονησία για να απολαύσουν τις παραλίες αλλά και να κλείσουν διακοπές.

Ήδη πολλοί Κύπριοι ταξιδιώτες έχουν ξεκινήσει να κλείνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, παρά το αυξημένο κόστος που παρατηρείται σε σχέση με πέρσι.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των Κυπριών - Η χώρα που κατέχει την «πρωτιά»

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Εκπρόσωπος Τύπου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), Χάρης Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι η πλειοψηφία έχει ήδη κλείσει τις διακοπές του, με τις προτιμήσεις στους προορισμούς να είναι σταθερές.

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει πρώτη προτίμηση για τους Κύπριους. Ειδικά προτιμούν νησιά όπως Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη αλλά και Πελοπόννησο-Χαλκιδική. Από εκεί και πέρα, οι Κύπριοι επιλέγουν την Βρετανία και την Κεντρική Ευρώπη, με νέους προορισμούς να προστίθενται όπως Γαλλία, Ιταλία και Πολωνία. Άνοδο βλέπουν και οι αγορές της Άπω Ανατολής αλλά και της Αμερικής», επεσήμανε.

Η τάση με τα «μικρά πακέτα»

Αναφορικά με τις τιμές, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι οι αλλαγές που καταγράφηκαν είναι στα πλαίσια των πληθωριστικών τάσεων και έτσι δεν επηρεάστηκαν τόσο πολύ οι τιμές σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην νέα τάση που παρατηρείται από ταξιδιώτες από το εξωτερικό με τα «μικρά πακέτα».

«Όπως βλέπουμε από τον εισερχόμενο τουρισμό, υπάρχει η τάση από τους τουρίστες να κλείνουν πιο μικρά πακέτα για τις διακοπές τους. Είναι μια τάση που βλέπουμε από πολλές αγορές σε μια προσπάθεια αντισταθμίσματος της αύξησης στο κόστος. Έτσι μειώνεται ο μέσος όρος διαμονής τους στην Κύπρο», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, λόγω αυτού του φαινομένου, υπάρχει και η πιθανότητα οι τουρίστες να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα όταν έρχονται στην Κύπρο.

«Σε γενικές γραμμές αναμένουμε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό τουριστών θα είναι γύρω στο 15% φέτος σε σχέση με πέρσι, αλλά η αύξηση στα έξοδα θα είναι λιγότερη, γύρω στο 5-10%», συμπλήρωσε.

Κοντά στην χρονιά ρεκόρ του 2019 οι εκτιμήσεις

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις για την φετινή χρονιά, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι οι αριθμοί αναμένεται να είναι αρκετά κοντά στους αριθμούς του 2019, ωστόσο όχι στο 100%.

«Θεωρώ ότι θα είμαστε ελαφρώς κάτω από το 2019. Το κενό που έχει δημιουργηθεί από την αγορά της Ρωσίας και την έλλειψη συγκεκριμένων αγορών που επηρεάστηκαν, θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν θα είναι όμως στην ολότητα του 2019», είπε καταληκτικά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top