ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται τα πολυτελή αυτοκίνητα στην Κύπρο – Πόσα Porsche, Ferrari, Maserati και Lamborghini κυκλοφορούν στους δρόμους

Αυξάνονται τα πολυτελή αυτοκίνητα στην Κύπρο – Πόσα Porsche, Ferrari, Maserati και Lamborghini κυκλοφορούν στους δρόμους

Αν και οι εγγραφές πολυτελών οχημάτων στην Κύπρο αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, εντούτοις παρουσιάζουν μία αξιοσημείωτη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι εγγραφές πολυτελών αυτοκινήτων στην χώρα μας τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρσι.

Ειδικότερα και με βάση τα στοιχεία, οι συνολικές εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν αυξήθηκαν κατά 25,4% το πρώτο πεντάμηνο και έφτασαν τις 14.434, σε σύγκριση με 11.513 την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ από το σύνολο των επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν, 6.475 ή 44,9% ήταν καινούρια και 7.959 ή 55,1% ήταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από τις 14.434 νέα οχήματα που εγγράφηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, τα 371 ή ποσοστό 2,6% ήταν πολυτελών μάρκων, με την συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να είναι Porsche.

Οι μάρκες που προτίμησαν οι Κύπριοι

Αναλυτικότερα, το πρώτο πεντάμηνο του έτους εγγράφηκαν συνολικά 209 οχήματα μάρκας Porsche, σε σχέση με 122 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 71,3%. Τα 149 οχήματα ήταν καινούργια και τα 60 μεταχειρισμένα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα 46 ήταν υβριδικά και τα 24 ηλεκτρικά.

Δεύτερη ακριβότερη μάρκα αυτοκινήτου που επέλεξαν οι Κύπριοι το πρώτο πεντάμηνο, ήταν η Jaguar με 53 εγγραφές σε σχέση με 43 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, παρουσιάζοντας αύξηση 23,2%. Σημειώνεται πως, τα 6 ήταν καινούργια και τα 47 μεταχειρισμένα.

Ακολουθεί η Maserati με 42 εγγραφές σε σχέση με 26 το πρώτο πεντάμηνο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 61,5%, εκ των οποίων τα 35 καινούργια και τα 7 μεταχειρισμένα, η Bentley με 18 εγγραφές σε σχέση με 10 πέρσι (αύξηση 80%), εκ των οποίων 7 καινούργια και 11 μεταχειρισμένα, και η Tesla με 16 εγγραφές (όλα μεταχειρισμένα) σε σχέση με 15 πέρσι (αύξηση 6,7%).

Απ’ εκεί και πέρα, το πρώτο πεντάμηνο του έτους εγγράφηκαν 9 Lamborghini σε σχέση με 4 την αντίστοιχη περσινή περίοδο (αύξηση 125%), εκ των οποίων 1 καινούργια και 8 μεταχειρισμένες, 9 Ferrari σε σχέση με 5 πέρσι (αύξηση 80%), εκ των οποίων 2 καινούργιες και 7 μεταχειρισμένες, και 6 Rolls Royce -όλα καινούργια- σε σχέση με 2 πέρσι (αύξηση 300%).

Άλλα 5 οχήματα που εγγράφηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ήταν μάρκας Aston Martin σε σχέση με 2 πέρσι (αύξηση 150%), εκ των οποίων 3 καινούργια και 2 μεταχειρισμένα, 3 ήταν μάρκας McLaren (όλα μεταχειρισμένα) σε σχέση με 2 πέρσι (αύξηση 50%) και 1 Cadillac (μεταχειρισμένο).

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top