ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: O γάμος που «βάφτηκε με αίμα» - 10 καλεσμένοι νεκροί σε τροχαίο μετά την τελετή

Αυστραλία: O γάμος που «βάφτηκε με αίμα» - 10 καλεσμένοι νεκροί σε τροχαίο μετά την τελετή

Κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση απαγγέλθηκαν στον οδηγό του λεωφορείου που ανατράπηκε στην περιοχή Χάντερ, βόρεια του Σίδνεϊ στην Αυστραλία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 καλεσμένοι ενός γάμου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, το χειρότερο στην Αυστραλία εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, το οποίο σημειώθηκε περίπου στις 23:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) χθες Κυριακή κοντά στην πόλη Γκρέτα, που βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, πρόσθεσε η αστυνομία.

 

Το λεωφορείο μετέφερε 35 ανθρώπους όταν βγήκε από τον δρόμο και ανατράπηκε σε κυκλικό κόμβο. Ακινητοποιήθηκε στην αριστερή του πλευρά πάνω στο οδόστρωμα κατά μήκος των προστατευτικού κιγκλιδώματος.

Οι νεόνυμφοι δεν έχουν αναφερθεί μεταξύ των επιβατών, ενώ στο λεωφορείο δεν επέβαιναν παιδιά.

H Daily Mail δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από τον γάμο που κατέληξε σε τραγωδία:

marriage
marriage_2
marriage_3



 
marriage_4

 

wed

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας διευκρίνισε ότι ο 58χρονος οδηγός του λεωφορείου Μπρετ Μπάτον διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε τεστ για να καθοριστεί αν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Η αξιωματούχος της αστυνομίας Τρέισι Τσάπμαν δεν διευκρίνισε το αποτέλεσμα των τεστ αυτών.

Ο οδηγός αναμένεται να εμφανιστεί αύριο Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου, ενώ παραμένει υπό κράτηση και δεν έχει οριστεί εγγύηση.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι εξέφρασε «τα βαθύτερα συλλυπητήριά του» προς τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών.

«Όλοι μας γνωρίζουμε τη χαρά του να πηγαίνεις σε έναν γάμο (…) είναι μερικές από τις πιο χαρούμενες στιγμές. Είναι τόσο σκληρό και τόσο λυπηρό και τόσο άδικο μια τόσο χαρούμενη ημέρα όπως αυτή, σε ένα όμορφο μέρος να τελειώνει με μια τόσο τραγική απώλεια ζωών και τραυματισμούς», πρόσθεσε.

Η Κάρεν Γουέμπ, επιθεωρήτρια της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, επεσήμανε ότι οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη μόνο ένα όχημα και πρόσθεσε ότι τα αίτιά του ενδέχεται να μην γίνουν γνωστά για κάποιο καιρό.


«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τη συμπεριφορά του οδηγού», σημείωσε η Τσάπμαν, εξηγώντας ότι κάποιοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο και «πήγαν να ζητήσουν βοήθεια».

Τα δύο χειρότερα δυστυχήματα με λεωφορεία που έχουν σημειωθεί στην Αυστραλία ήταν μετωπικές συγκρούσεις. Τα τροχαία αυτά έγιναν στη Νέα Νότια Ουαλία μέσα σε διάστημα δύο μηνών, το 1989. Σε αυτά σκοτώθηκαν 35 και 21 άνθρωποι. Άλλοι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 1973 όταν τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα λόγω προβλήματος στο σύστημα των φρένων.

Η κοιλάδα του Χάντερ είναι γνωστή για τους αμπελώνες και τα εντυπωσιακά της τοπία, ενώ εκεί υπάρχουν και πολλά καγκουρό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top