ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εντόπισες διαρρήκτη στο σπίτι σου; Τι πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την Αστυνομία

Εντόπισες διαρρήκτη στο σπίτι σου; Τι πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την Αστυνομία

Συχνό φαινόμενο φαίνεται να κατάντησαν οι διαρρήξεις σε οικίες στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να επικρατεί δικαιολογημένα ανησυχία στους πολίτες.

Ιδιαίτερα, αυτό που προβληματίζει τους πολίτες, είναι οι δράσεις στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση που εντοπίσουν διαρρήκτη στο σπίτι τους.

Με αφορμή το περιστατικό όπου 82χρονος πυροβόλησε 67χρονο αφού τον εντόπισε να κλέβει καλώδια από το σπίτι του, το ThemaOnline επικοινώνησε με την Αστυνομία για να απαντήσει στο εξής ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ένας πολίτης αν βρει διαρρήκτη στο σπίτι του;».

Τι πρέπει να κάνεις αν εντοπίσεις τον διαρρήκτη σύμφωνα με την Αστυνομία

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αν ένας πολίτης εντοπίσει διαρρήκτη στο σπίτι του πρέπει να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία.

«Δεν μπορεί να κάνεις κάτι παραπάνω. Προσπαθείς να εξασφαλίσεις οτιδήποτε μπορείς, να συγκρατήσεις στην μνήμη σου όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς ώστε στην συνέχεια να εντοπιστεί ο διαρρήκτης», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ανδρέου τόνισε την σημασία που πρέπει ένας πολίτης να δώσει για την δική του ασφάλεια.

«Ο πολίτης πρέπει να είναι πάντα σκεπτόμενος για την δική του ασφάλεια χωρίς να επεμβαίνει με αυτό τον τρόπο (όπως τον 82χρονο). Πρώτα βλέπεις τους κινδύνους που θα έχεις μπροστά σου και ενημερώνεις άμεσα την Αστυνομία. Να μην τον αντιμετωπίσεις, εκτός αν κινδυνεύσεις εσύ ή κάποιο μέλος της οικογένειας σου ή κάποιος άλλος που εκεί είναι διαφορετικό. Εμείς όμως συστήνουμε πρώτα η ασφάλεια και μετά τα άλλα», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την διάρκεια που χρειάζεται ένα περιπολικό να φτάσει σε ένα σπίτι μετά από τηλεφώνημα για διάρρηξη, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι ο χρόνος αυτός ποικίλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

«Για παράδειγμα στην Άλασσα (όπου ο 82χρονος πυροβόλησε τον 67χρονο), από τον κοντινότερο Αστυνομικό Σταθμό ή κάποιο περίπολο που είναι κοντά, μπορεί να χρειαστούν γύρω στα 15 με 20 λεπτά. Αν έχει περίπολο κοντά, μπορεί να πάει άμεσα», πρόσθεσε.

Συνελήφθη ο 82χρονος - Τέθηκε υπό πενταήμερη κράτηση

Να σημειώσουμε ότι ο 82χρονος, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα φόνου, παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας (12/06), ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο πέντε ημερών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 82χρονος που ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τον 67χρονο με κυνηγετικό όπλο, γιατί μπήκε στο περιβόλι του με σκοπό να το κλέψει καλώδια, ανέφερε επίσης πως πολύ πρόσφατα επιχείρησαν ξανά να αποσπάσουν καλώδια από το περιβόλι του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 19:15 το βράδυ της Κυριακής, ο 82χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Αστυνομία και ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, εντόπισε άγνωστό του άνδρα, να κλέβει καλώδια. Ο 82χρονος, φέρεται να ανέφερε επίσης, ότι για εκφοβισμό του άγνωστου άνδρα, έριξε ένα πυροβολισμό στον αέρα, με το κυνηγετικό του όπλο, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να τραπεί σε φυγή.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου διενήργησαν εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο, τραυματισμένος 67χρονος, ο οποίος έφερε τραύματα στην πλάτη.

Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 67χρονο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αρχικά και ακολούθως σε ιδιωτική κλινική, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως κρίσιμη.

Το ΤΑΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Λάνιας, διερευνούν την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, χαρακτήρισε η Ανδρούλα Βασιλείου την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση λόγω των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top