ΔΙΕΘΝΗ

Μπερλουσκόνι: Στη βίλα του στο Άρκορε η σορός του - Πιθανότατα την Τετάρτη η κηδεία του

Μπερλουσκόνι: Στη βίλα του στο Άρκορε η σορός του - Πιθανότατα την Τετάρτη η κηδεία του

Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να μεταφερθεί μέσα στην ημέρα στη βίλα του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Η κηδεία του, δημοσία δαπάνη, είναι πολύ πιθανό να τελεσθεί την Τετάρτη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε δήλωση του για τον θάνατο του Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι «ήταν ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος σφράγισε την ιστορία της Ιταλικής Αβασίλευτης Δημοκρατίας».

«Ως ηγέτης συνέβαλε στο να δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα στην ιταλική πολιτική και διετέλεσε πρωθυπουργός τέσσερις φορές» συμπλήρωσε ο Ματαρέλα. Ο Ιταλός πρόεδρος αναφέρθηκε, τέλος, στη «μεγαλη ανθρωπιά» και στις επιτυχίες και την καινοτόμο δράση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως επιχειρηματία.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top