Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει το Κίεβο να εκσυγχρονίσει τον στρατό του

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει το Κίεβο να εκσυγχρονίσει τον στρατό του

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεσμεύθηκε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει περαιτέρω την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τον στρατό της στη διάρκεια της συνόδου που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σήμερα ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα υιοθετήσουν ένα πολυετές πακέτο βοήθειας ώστε ο στρατός της Ουκρανίας να έρθει στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει τη μετάβαση από έναν στρατό που βασίζεται στο παλιό σοβιετικό μοντέλο προς μια σύγχρονη δύναμη που λειτουργεί με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, έπειτα από μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία ανακτά εδάφη από τη Ρωσία. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς στήριξης της χώρας, ενώ τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ουκρανική αντεπίθεση, όπως το δύσκολο έδαφος και τις καλά εδραιωμένες αμυντικές θέσεις της Ρωσίας.

Τα 31 μέλη του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους και αναμένεται να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη στήριξη στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE