ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα «Τ»: Πόσο συχνά επισκέπτονται οι Κύπριοι πολίτες τα κατεχόμενα και για ποιους λόγους

Έρευνα «Τ»: Πόσο συχνά επισκέπτονται οι Κύπριοι πολίτες τα κατεχόμενα και για ποιους λόγους

Με αφορμή την αυριανή (27/06) διαμαρτυρία των πρατηριούχων στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και στο Προεδρικό Μέγαρο, με σκοπό να «φωνάξουν» για τους πολίτες που εφοδιάζουν τα οχήματα τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα, το ThemaOnline, διενήργησε έρευνα-poll με την συμμετοχή 1.354 ατόμων που αφορά την επίσκεψη των Κυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές.        

Από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 47.6% είναι πρόσφυγες, ενώ ποσοστό της τάξεως του 39.2% είναι και ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα.

Στο ερώτημα πόσο συχνά επισκέπτονται τις κατεχόμενες περιοχές, ποσοστό της τάξεως του 45,6% απάντησε μία με δύο φορές τον χρόνο, το 28,8% κάθε εβδομάδα, το 15.2% δύο με τρείς φορές τον μήνα και το 10,4% των συμμετεχόντων δήλωσε πως επισκέπτεται τα κατεχόμενα λιγότερο από μία φορά τον μήνα. 

Σε ερώτηση για το τι είδους ασφάλεια χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση στις κατεχόμενες περιοχές, το 34% απάντησε μηνιαία, το άλλο 34% χρονιαία ασφάλεια και το 32% τριμηνιαία. 

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές, σχεδόν οι μισοί πολίτες είπαν ότι μεταβαίνουν για εφοδιασμό καυσίμων (ποσοστό 47%), ένας στους τρεις για αγορά αγαθών (ποσοστό 33%), ποσοστό της τάξεως του 10,5% επισκέπτονται τα καζίνο και τέλος το 9,5% πηγαίνουν για να διαμείνουν σε ξενοδοχεία.

Σχετικά με την αξιολόγηση που κρίθηκαν να κάνουν οι πολίτες, μέσω του poll, για τους ελέγχους που γίνονται στα οδοφράγματα, το 36,9% τους θεωρεί καθόλου αυστηρούς, το 32,2% θεωρεί ότι χρειάζονται βελτίωση, ενώ το 30,9% τους χαρακτήρισαν αυστηρούς.

Ερωτηθείντες για το εάν είναι υπέρ ή όχι στο άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, το 70,2% απάντησε όχι, ενώ 29,8% απάντησε ναι.



Τέλος, σε ερώτηση για το αν επισκέπτονται τα κατεχόμενα μόνο για επίσκεψη και χωρίς να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες, περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ναι (ποσοστό 50,5%) και το υπόλοιπο 40,5% απάντησε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top