ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Δίνει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα - Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι

Υπ. Ενέργειας: Δίνει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα - Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι

Εξηγήσεις αναφορικά με την δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα έδωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στην Αlpha Ενημέρωση, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι, μετά τις συζητήσεις του Υπ. Ενέργειας με τους πρατηριούχους, αποφασίστηκε να γίνονται πλέον περισσότεροι έλεγχοι από το Τελωνείο στα οδοφράγματα αναφορικά με οχήματα, τα οποία κατά καιρούς εντοπίζεται να προμηθεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα ώστε να τα μεταπωλήσουν στις ελεύθερες περιοχές.

«Θα εξασκηθεί πιο έντονος έλεγχος από πλευράς τελωνείου στα οδοφράγματα. Θα ενισχυθούν οι ομάδες του τελωνίου που βρίσκονται στα οδοφράγματα και ταυτόχρονα θα παρακολουθούνται ειδικά οχήματα, όπως βυτιοφόρα, τα οποία κατά καιρούς εντοπίστηκαν να κάνουν μεταφορά πετρελαιοειδών για σκοπούς μεταπώλησης στις ελεύθερες περιοχές», εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας, θα ελέγχονται βυτιοφόρα τα οποία εντοπίστηκαν στο παρελθόν να μεταφέρουν πετρελαιοειδή στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό να πωληθούν στα πρατήρια καυσίμων.

«Η στόχευση θα είναι περισσότερο για αυτού του είδους τα οχήματα, τα οποία κάποια έχουν μετατραπεί σε μικρά βυτιοφόρα. Η στόχευση θα είναι σε αυτούς τους "εμπόρους" που παίρνουν φθηνότερο καύσιμο και το μεταπουλούν σε τιμές λίγο χαμηλότερες από τις τιμές με τους φόρους που πωλούνται στις ελεύθερες περιοχές», πρόσθεσε.

Δεν αφορά ιδιώτες - «Καλύπτονται από τον κανονισμό του εμπορίου της πράσινης γραμμής»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, οι ιδιώτες που πηγαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές για να γεμίσουν το όχημα τους με καύσιμα, δεν θα στοχοποιούνται αφού καλύπτονται από τον κανονισμό του εμπορίου της πράσινης γραμμής.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τους απλούς καταναλωτές που γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα.

«Εκεί επαφίεται στον κάθε ένα προσωπικά εάν επιλέγει να πηγαίνει στα κατεχόμενα για να πάρει φθηνότερο καύσιμο και να το καεί στις ελεύθερες περιοχές», σημείωσε.

Θα δημοσιεύονται τα ονόματα εταιρειών και ατόμων που παρανομούν

Όπως διευκρίνισε ο Υπ. Ενέργειας, όταν εντοπιστεί κάποιο βυτιοφόρο που μεταφέρει καύσιμα από τα κατεχόμενα, τότε το όνομα της εταιρείας, του ατόμου ή του πρατηρίου θα δημοσιεύεται.

«Θα κατονομάζονται εκείνοι που παρανομούν και προβαίνουν σε λαθρεμπόριο. Ωστόσο θα πρέπει να συνεχίζεται η διαδικασία μέχρι και την δίωξη των εταιρειών ή ατόμων που παρανομούν», είπε καταληκτικά.

Δείτε όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

«Γολγοθάς» η ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες χώρες παρατηρείται μείωση - Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την ΠενσιλβάνιαΣοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top