ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Δίνει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα - Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι

Υπ. Ενέργειας: Δίνει εξηγήσεις για τη δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα - Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι

Εξηγήσεις αναφορικά με την δημοσιοποίηση ονομάτων όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα έδωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στην Αlpha Ενημέρωση, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι, μετά τις συζητήσεις του Υπ. Ενέργειας με τους πρατηριούχους, αποφασίστηκε να γίνονται πλέον περισσότεροι έλεγχοι από το Τελωνείο στα οδοφράγματα αναφορικά με οχήματα, τα οποία κατά καιρούς εντοπίζεται να προμηθεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα ώστε να τα μεταπωλήσουν στις ελεύθερες περιοχές.

«Θα εξασκηθεί πιο έντονος έλεγχος από πλευράς τελωνείου στα οδοφράγματα. Θα ενισχυθούν οι ομάδες του τελωνίου που βρίσκονται στα οδοφράγματα και ταυτόχρονα θα παρακολουθούνται ειδικά οχήματα, όπως βυτιοφόρα, τα οποία κατά καιρούς εντοπίστηκαν να κάνουν μεταφορά πετρελαιοειδών για σκοπούς μεταπώλησης στις ελεύθερες περιοχές», εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας, θα ελέγχονται βυτιοφόρα τα οποία εντοπίστηκαν στο παρελθόν να μεταφέρουν πετρελαιοειδή στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό να πωληθούν στα πρατήρια καυσίμων.

«Η στόχευση θα είναι περισσότερο για αυτού του είδους τα οχήματα, τα οποία κάποια έχουν μετατραπεί σε μικρά βυτιοφόρα. Η στόχευση θα είναι σε αυτούς τους "εμπόρους" που παίρνουν φθηνότερο καύσιμο και το μεταπουλούν σε τιμές λίγο χαμηλότερες από τις τιμές με τους φόρους που πωλούνται στις ελεύθερες περιοχές», πρόσθεσε.

Δεν αφορά ιδιώτες - «Καλύπτονται από τον κανονισμό του εμπορίου της πράσινης γραμμής»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, οι ιδιώτες που πηγαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές για να γεμίσουν το όχημα τους με καύσιμα, δεν θα στοχοποιούνται αφού καλύπτονται από τον κανονισμό του εμπορίου της πράσινης γραμμής.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τους απλούς καταναλωτές που γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα.

«Εκεί επαφίεται στον κάθε ένα προσωπικά εάν επιλέγει να πηγαίνει στα κατεχόμενα για να πάρει φθηνότερο καύσιμο και να το καεί στις ελεύθερες περιοχές», σημείωσε.

Θα δημοσιεύονται τα ονόματα εταιρειών και ατόμων που παρανομούν

Όπως διευκρίνισε ο Υπ. Ενέργειας, όταν εντοπιστεί κάποιο βυτιοφόρο που μεταφέρει καύσιμα από τα κατεχόμενα, τότε το όνομα της εταιρείας, του ατόμου ή του πρατηρίου θα δημοσιεύεται.

«Θα κατονομάζονται εκείνοι που παρανομούν και προβαίνουν σε λαθρεμπόριο. Ωστόσο θα πρέπει να συνεχίζεται η διαδικασία μέχρι και την δίωξη των εταιρειών ή ατόμων που παρανομούν», είπε καταληκτικά.

Δείτε όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top