ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα είπε με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας ο ΠτΔ – Τι συμφώνησαν για Κυπριακό

Τα είπε με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας ο ΠτΔ – Τι συμφώνησαν για Κυπριακό

Ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Ισλανδία, στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Μάρκ Ρούτε.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα  βήματα σε σχέση με την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και  επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Ρούτε συμφώνησαν ότι η σχετική αναφορά για το Κυπριακό στο προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, επανενάρξη των συνομιλιών και επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι καθοριστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, εξάλλου, το Μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που άπτονται της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης το αμέσως επόμενο διάστημα στη Χάγη. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top