ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα από το Σάββατο, μετά την κατάργηση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης

Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές στα καύσιμα από το Σάββατο, μετά την κατάργηση του μειωμένου φόρου κατανάλωσης

Αύξηση στις τιμές των καυσίμων από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Ιουλίου, φέρνει η σημερινή (28/6) απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Σημειώνεται ότι, από τον Ιούλιο του 2022 και μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023, ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι μειωμένος κατά 8,3 σεντ το λίτρο για καύσιμα κίνησης και κατά 6,2 σεντ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Συνεπώς, στα καύσιμα κίνησης από το Σάββατο θα υπάρξει αύξηση, τουλάχιστον, κατά 8,3 σεντ το λίτρο.

Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές:

Βενζίνη 95 οκτανίων

Σήμερα η μέση τιμή πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων ανέρχεται στο 1.385 ευρώ το λίτρο και συνεπώς εάν παραμείνει έως έχει από το Σάββατο θα αυξηθεί στο 1.468 ευρώ το λίτρο.

Η φθηνότερη τιμή πώλησης παγκύπρια ανέρχεται στο 1.313 ευρώ και η ανώτατη στο 1.429 ευρώ και συνεπώς αναμένεται ότι από το Σάββατο θα διαμορφωθούν στο 1.393 ευρώ και 1.512 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

Βενζίνη 98 οκτανίων

Σε ό,τι αφορά τη βενζίνη 98 οκτανίων, σήμερα η μέση τιμή ανέρχεται στο 1.464 ευρώ το λίτρο και από το Σάββατο η τιμή αναμένεται να αυξηθεί στο 1.547 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα, η φθηνότερη τιμή πώλησης ανέρχεται στο 1.393 ευρώ και η ακριβότερη στο 1.567 ευρώ το λίτρο και ως εκ τούτου από το Σάββατο οι εν λόγω τιμές θα διαμορφωθούν στο 1.476 ευρώ και 1.65 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

Πετρέλαιο κίνησης

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή ανέρχεται στο 1.407 ευρώ το λίτρο και εάν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα μέχρι το Σάββατο, τότε η τιμή θα αυξηθεί στο 1.49 ευρώ.

Η φθηνότερη τιμή πώλησης παγκύπρια ανέρχεται στο 1.333 ευρώ και η ανώτατη στο 1.455 ευρώ και συνεπώς αναμένεται ότι από το Σάββατο θα διαμορφωθούν στο 1.416 ευρώ και 1.538 ευρώ το λίτρο, αντίστοιχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top