Σε συντονισμό κινήσεων στο Κυπριακό συμφώνησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ – ΥΠΕΞ

Σε συντονισμό κινήσεων στο Κυπριακό συμφώνησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ – ΥΠΕΞ

Υπάρχει μεταξύ τους συντονισμός σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσαν η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αννίτα Δημητρίου, και ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, μετά το τέλος της συνάντησής τους στα γραφεία του ΔΗΣΥ, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η κ. Δημητρίου είπε αρχικά ότι η συνάντησή της με τον Υπουργό «ήταν για όλα τα ζητήματα στα οποία πρέπει να υπάρξει απόλυτος συντονισμός σε μια πολιτικά ευαίσθητη περίοδο, και πάνω απ’ όλα για τα βήματα που γίνονται στο Κυπριακό».

Από πλευράς κοινοβουλευτικής διπλωματίας, συνέχισε, υπάρχει «συντονισμός προσπαθειών με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διεκόπησαν και την αξιοποίηση κάθε βήματος και ευκαιρίας για να αναχαιτίσουμε τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες που δυστυχώς μέρα με τη μέρα εντείνονται».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για «μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση», όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής και του Κυπριακού. «Υπάρχει ένας άριστος συντονισμός και θα συνεχίσει να υπάρχει σε επίπεδο αλληλοενημέρωσης τόσο σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της Κυβέρνησης όσο και σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική διπλωματία», τόνισε.

«Ο στόχος είναι κοινός και ενιαίος και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πορευθούμε σε συνεννόηση και σε συνεργασία με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και φυσικά με τον Δημοκρατικό Συναγερμό», κατέληξε ο κ. Κόμπος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE