ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΠΑ-Συνεργασία: Αυτή είναι η σύνθεση της ηγεσίας της Αγροτικής οργάνωσης – «Κάθε πολιτική πράξη να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα»

ΔΗΠΑ-Συνεργασία: Αυτή είναι η σύνθεση της ηγεσίας της Αγροτικής οργάνωσης – «Κάθε πολιτική πράξη να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα»

Την σύνθεση της ηγεσίας της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδινή ιδρυτική συνέλευση η ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η ψεσινή ιδρυτική συνέλευση αποτελεί ορόσημο για την ιστορία και την μετέπειτα πορεία της ΔΗΠΑ-Συνεργασία. Η ανάγκη η χώρα μας να κάνει στροφή και επιστροφή στις ρίζες μας, αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της Παράταξης μας, συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερης συγκέντρωσης στον Πρωτογενή Τομέα.

Η δημιουργία της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων, εδράζεται στην ανάγκη η κάθε πολιτική πράξη να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και να φροντίζει για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του συνόλου των πολιτών.

Η Αγροτική Ένωση Κυπρίων θα εργαστεί για την επίλυση προβλημάτων του πρωτογενή τομέα, τη διατήρηση της περιβαλλοντικής συμβατότητας της γεωργικής δραστηριότητας, καθώς και την ενίσχυση της σχετικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Εκ των κορυφαίων στόχων, επιπλέον, θα είναι η δημιουργία συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και η αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας, που θα βοηθήσει οικονομικά την επιβίωση και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και των επαγγελματιών σε αυτόν. 

Η σύνθεση της ηγεσίας της Αγροτικής οργάνωσης έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος:  Γιώργος Νεοφύτου                     

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Χ’ Γιαννακού

Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Χρυσάφης

Γενικός Οργανωτικός: Πέτρος Κίτσου

Ταμίας: Άντρος Γρηγορίου

Μέλη: Παντελής Παντελή, Χρίστος Χ’ Μιχαήλ, Μιχάλης Χριστοδούλου, Άριστος Κυριακίδης

Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνέλευσης συμφωνήθηκε η δραστηριοποίηση σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και ο περαιτέρω διαχωρισμός, ανά κλάδο, με στόχο τη συγκέντρωση εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας, αλλά και τον πιο άμεσο χειρισμό των προκλήσεων του κάθε κλάδου. Επιπλέον, έγινε μια πρώτη συζήτηση και διερεύνηση των προτεραιοτήτων, που θα πρέπει να τεθούν, για να μπορέσει η Αγροτική Ένωση, πέραν όλων των άλλων, να έχει ουσιαστική συνεισφορά στην παραγωγή πολιτικής και την ενθάρρυνση δημόσιου διαλόγου, που θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος Καρογιάν, στη δική του τοποθέτηση, εξέφρασε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου, που στήριξε την οικονομία της χώρας σε δύσκολες εποχές και συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστικά στα δρώμενα της χώρας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που πολλές φορές προέρχονται και από αδυναμίες του ίδιου του συστήματος εντός της χώρας, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε. Αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία της ίδρυσης της Αγροτικής Ένωσης Κυπρίων, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της Παράταξης θα αναλώσουν μεγάλες δυνάμεις για να στηρίξουν τον Πρωτογενή τομέα και να θέσουν βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον και την αναβάθμιση της αγροτικής πολιτικής της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούςΦόνος στην Πάφο: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο φερόμενος συζυγοκτόνος – Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία

Φόνος στην Πάφο: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο φερόμενος συζυγοκτόνος – Θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για νοσηλεία

Στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας ο 48χρονος ύποπτος για την υπόθεση φόνου με θύμα 41χρονη στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top