ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΥΣΥ: Ζητούν επίδομα για ηλεκτρισμό σε ηλικιωμένους λόγω καύσωνα

ΕΚΥΣΥ: Ζητούν επίδομα για ηλεκτρισμό σε ηλικιωμένους λόγω καύσωνα

Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το καύσωνα που επικρατεί, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο. Ζητούν παράλληλα να επανέλθει το σχέδιο της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κίνδυνος να προσβληθούν οι ηλικιωμένοι από θερμοπληξία, θερμική εξάντληση και κόπωση λόγω καύσωνα είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της ηλικίας τους που επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να αντιδρά στη ζέστη.

Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το καύσωνα που επικρατεί, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη η χρήση κλιματισμού των κατοικιών και αποδεικνύεται λανθασμένη η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το σχέδιο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος ειδικά την περίοδο αυτή.

Ως ΕΚΥΣΥ ζητούμε να επανέλθει το σχέδιο της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και οι χαμηλοσυνταξιούχοι να ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες με κώδικα 08 για να έχουν την διατίμηση της ΑΗΚ.

Επίσης η ΕΚΥΣΥ καλεί το Υφυπουργείο Προνοίας να μεριμνήσει μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας να προβαίνει σε ποιο συχνούς ελέγχους των στεγών ηλικιωμένων ούτως ώστε να εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία και οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων να είναι ικανοποιητικές και ανθρώπινες.

Παράλληλα εισηγείται στους Δήμους και τα Κοινοτικά Συμβούλια να παραχωρήσουν τους κλιματιζόμενους χώρους τους στους ηλικιωμένους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες για να μπορούν να περάσουν τις δύσκολες αυτές μέρες σε ένα δροσερό περιβάλλον. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα όσους συνταξιούχους δεν έχουν σύστημα κλιματισμού στο σπίτι τους ή αν λόγω του αισθητά αυξημένου κόστους του ηλεκτρισμού, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν ακόμη και αν έχουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top