ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Δικαστήριο απέρριψε αγωγή 103 πολιτών εναντίον του Κράτους για τα μέτρα που λήφθηκαν για περιορισμό της πανδημίας

Το Δικαστήριο απέρριψε αγωγή 103 πολιτών εναντίον του Κράτους για τα μέτρα που λήφθηκαν για περιορισμό της πανδημίας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, πρόσφατα, απέρριψε αγωγή 103 ενήλικων και ανήλικων εναγόντων, με την οποία ζητούσαν όπως κριθούν αντισυνταγματικά τα μέτρα που λήφθηκαν από το Κράτος, για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του Covid-19. Η αγωγή στρεφόταν εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του τότε Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και μελών της επιδημιολογικής ομάδας.

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή για δικονομικούς λόγους. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο κατέληξε ότι η συνεχής παράλειψη των εναγόντων να αναγράψουν στο κλητήριο ένταλμα τις πλήρεις διευθύνσεις τους και το γεγονός ότι οι ανήλικοι ενάγοντες δεν εκπροσωπούνταν στη διαδικασία και από τους δύο γονείς, ούτε και τα διοριστήρια των συνηγόρων τους υπογράφονταν και από τους δύο γονείς, συνιστούσαν γεγονότα και παρατυπίες, οι οποίες καθιστούσαν τη διαδικασία άκυρη και καταχρηστική.

Με την απόρριψη της αγωγής επιδικάστηκαν και δικηγορικά έξοδα εναντίον των εναγόντων.

Την αγωγή για τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας χειρίζονταν η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κα Θεανώ Μαυρομουστάκη, η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Έλλη Φλωρέντζου, η Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α' κα Μαριάννα Τσαγγάρη και η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Πηνελόπη Χαραλάμπους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top