ΔΙΕΘΝΗ

Πάστορας «τέρας» απήγαγε και σκότωσε μια 8χρονη το 1975 - Πώς ομολόγησε 48 χρόνια μετά

Πάστορας «τέρας» απήγαγε και σκότωσε μια 8χρονη το 1975 - Πώς ομολόγησε 48 χρόνια μετά

Μετά από 48 ολόκληρα χρόνια εξιχνιάστηκε ένα φρικτό έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Πενσιλβάνια, με θύμα ένα οχτάχρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τη New York Post, ένας πρώην πάστορας συνελήφθη για τον φόνο της μικρούλας Γκρέτσεν Χάρινγκτον και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που παρέμενε ατιμώρητο από το 1975.

Ο Ντέιβιντ Ζάντστρα, 83 ετών σήμερα, ομολόγησε ότι απήγαγε και σκότωσε το κοριτσάκι ενώ εκείνο κατευθυνόταν προς μια χριστιανική κατασκήνωση.

Ο άνδρας προσέγγισε την Γκρέτσεν με το πράσινο αυτοκίνητο του στις 15 Αυγούστου του 1975 και της πρότεινε να τη μεταφέρει στον προορισμό της. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την ομολογία του ίδιου, οδήγησε το κορίτσι σε απομονωμένη τοποθεσία όπου της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της. Όταν εκείνη αρνήθηκε, την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.

Ο πάστορας, που ήταν γνωστός της οικογένειας, είπε ότι επέστρεψε στην εκκλησία μετά τη δολοφονία.

«Ο Ντέιβιντ Ζάντστρα είναι ένα τέρας. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού» δήλωσε ο εισαγγελέας του Ντέλκο, Τζακ Στολστάιμερ, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου. «Σκότωσε ένα οχτάχρονο κορίτσι που τον ήξερε και τον εμπιστευόταν και έπειτα συνέχισε να φέρεται σαν φίλος της οικογένειάς της, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κηδείας αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν».

Η σορός της Γκρέτσεν είχε εντοπιστεί στο πολιτειακό πάρκο Ρίντλεϊ Κρικ μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία της.

Το στοιχείο που οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η μαρτυρία που έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στους αστυνομικούς μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν καλή φίλη της κόρης του Ζάντστρα. Σύμφωνα με εκείνη, ο ιερωμένος είχε θωπεύσει την μικρή Γκρέτσεν όταν εκείνη πέρασε μια βραδιά με τα παιδιά του στο σπίτι του, όταν ήταν 10 ετών.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να ανακρίνουν τον πρώην ιερωμένο για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και εκείνος «έσπασε» και ομολόγησε τα πάντα.

Ο Ζάντστρα, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Τζόρτζια, αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και απαγωγή. Η οικογένεια του θύματος εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να αποδοθεί επιτέλους δικαισύνη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top