ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης δρόμων στη Λάρνακα - Δείτε πού για να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης δρόμων στη Λάρνακα - Δείτε πού για να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Σε εξέλιξη είναι από τις 20 Ιουλίου εργασίες συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας και γύρω από αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση του οδοστρώματος και στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες στις οδούς Καλογερά, Κωστάκη Παντελίδη, Κίμωνος, Αγίας Ελένης, Ομήρου, Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α’, Αγίας Λαύρας, Ρόδων, Κρήτης, Βοσπόρου, Αρκαδίου και Σταδίου.

Το συνολικό κόστος συντήρησης αυτής της φάσης ανέρχεται στο ποσό των €1,480 εκ. +ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι "γίνεται προγραμματισμός από τον Δήμο για την επόμενη φάση της συντήρησης δρόμων της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την κάλυψη όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών, σύμφωνα όμως και με τα διαθέσιμα για αυτό τον σκοπό κονδύλια του".

Από το 2017 με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, έχει δαπανήσει συνολικά το ποσό των €9 εκατομμυρίων για συντήρηση και επίστρωση δρόμων σε όλη την πόλη, προστίθεται.

Εξάλλου ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι στις ευρύτερες περιοχές Χρυσοπολίτισσας, Αγίου Ιωάννη και Μητρόπολης, λόγω των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ, η συντήρηση των δρόμων σε αυτές τα περιοχές δεν είναι άμεσα εφικτή.

Παρόλα αυτά, ενημερώνει ότι η χρονοβόρα διερεύνηση των περιοχών από αρχαιότητες έχει ολοκληρωθεί και η τελική φάση των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ έχει ξεκινήσει, με την αποπεράτωσή του να υπολογίζεται σε περίοδο 9 μηνών περίπου από σήμερα. Ταυτόχρονα θα γίνεται από τον ίδιο εργολάβο η ολική ασφαλτόστρωση των δρόμων, όπως αναφέρεται.

Τέλος, σε ότι αφορά τον δρόμο με τα κυπαρίσσια που οδηγεί στην παραλία Spyros Beach, αναφέρεται ότι έχει ανατεθεί σε εργολάβο η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Για την εκτέλεση του έργου, απαιτείται η ολική εκσκαφή του δρόμου αυτού για να περάσει ο κύριος αγωγός σύνδεσης, προστίθεται. Οι εργασίες στον δρόμο αυτό θα τεθούν σε προτεραιότητα από το ΣΑΛ και με το πέρας των εργασιών, θα γίνει ολική ασφαλτόστρωση του, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top