ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Σε δέκα ορόφους με δύο υπόγειους χώρους, θα εκτείνεται το νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας, του οποίου το κόστος ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ (σύνολο 53,55 εκατ. ευρώ) και εκτιμάται ότι, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, στα μέσα του 2028.

Με βάση τα έγγραφα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για κατασκευή και δωδεκαετή συντήρηση του νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας στη Λευκωσία, με σκοπό τη στέγαση όλων των Τμημάτων της, θα είναι συνολικής έκτασης 23.486 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), εκ των οποίων τα 15.629 τ.μ. για την ανωδομή και τα 7.857 τ.μ. για τους υπόγειους χώρους.

Σύμφωνα, εξάλλου, με αναλυτικό πίνακα υπολογισμού των αναγκαίων εμβαδών, οι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας -Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας- θα εργάζονται σε γραφεία-σουίτες, των οποίων το συνολικό εμβαδόν αντιστοιχεί σε διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων.

Συγκεκριμένα, τα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα βρίσκονται στον δέκα όροφο και θα είναι έκτασης 74 τ.μ. και 72 τ.μ., αντίστοιχα, και θα περιλαμβάνουν χώρους υγιεινής και μικρή κουζίνα, ενώ θα διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο/έξοδο.

Η πρόσβαση στα γραφεία των Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, θα γίνεται από το γραφείο των ιδιαιτέρων τους, έκτασης 17 τ.μ. με πρόνοια για δύο ιδιαιτέρες, ενώ τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα διαθέτουν και από δύο δεσμοφύλακες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο πριν τον χώρο αναμονής που θα διαμορφωθεί έξω από τα γραφεία τους, έκτασης 20 τ.μ. και 25 τ.μ., αντίστοιχα.

Κοντά στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, επίσης, θα υπάρχει και το γραφείο του/ης Διευθυντή/ντριας του Γραφείου του έκτασης 18 τ.μ., καθώς και γραφείο του Λειτουργού Τύπου έκτασης 18 τ.μ.

Στον ίδιο όροφο με τους Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, θα βρίσκεται και το γραφείο του Γενικού Διευθυντή, παρά το γεγονός πως για την ώρα μία τέτοια θέση δεν υπάρχει και αναμένεται να δημιουργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Το γραφείο του Γενικού Διευθυντή θα είναι έκτασης 54 τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρο υγιεινής και μικρή κουζίνα, με ανεξάρτητη είσοδο/έξοδο.

Μπροστά από το γραφείο του Γενικού Διευθυντή, θα υπάρχει το γραφείο της ιδιαιτέρας του έκτασης 14 τ.μ. και χώρος αναμονής 16 τ.μ.

Στον δέκατο όροφο, ακόμη, θα υπάρχει και το γραφείο του Διευθυντή Διοίκησης έκτασης 35 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο υγιεινής, με ανεξάρτητη είσοδο/έξοδο, ενώ μπροστά από αυτό θα υπάρχει το γραφείο της ιδιαιτέρας του Διευθυντή 15 τ.μ. και χώρος αναμονής 16 τ.μ.

Οι υπόλοιποι όροφοι

Με βάση, ακόμη, τους σχεδιασμούς, στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας, θα στεγαστούν οι 11 Εισαγγελείς της Δημοκρατίας σε γραφεία 40 τ.μ., τα οποία θα διαθέτουν χώρο υγιεινής, και οι 28 Ανώτεροι Δικηγόροι της Δημοκρατίας σε γραφεία έκτασης 32 τ.μ.

Επιπρόσθετα, στο νέο κτίριο της Εισαγγελίας θα δημιουργηθούν οκτώ συνολικά αίθουσες συνεδριάσεων/σεμιναρίων, εκ των οποίων οι πέντε έκτασης 32 τ.μ. και οι υπόλοιπες 82 τ.μ., 68 τ.μ. και 60 τ.μ., ενώ σε όλους, σχεδόν, τους ορόφους θα υπάρχει κουζίνα για το προσωπικό και χώροι υγιεινής είτε αποκλειστικά για το προσωπικό είτε και για το κοινό που θα επισκέπτεται τη Νομική Υπηρεσία.

Ακόμη, σε όλους, σχεδόν, τους ορόφους θα διαμορφωθούν και ειδικοί χώροι θηλασμού, άντλησης και αποθήκευσης μητρικού γάλακτος, ενώ στον δεύτερο όροφο θα τοποθετηθούν όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Πέραν των πιο πάνω, στο ισόγειο θα υπάρχει αίθουσα για ασκούμενους Δικηγόρους, έκτασης 224 τ.μ., στη οποία θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης συστήματος προβολών, δέκα δωμάτια ανακρίσεων 16 τ.μ. το κάθε ένα, Αίθουσα Τύπου/Δημοσιογραφικών Διασκέψεων 62 τ.μ. και χώρος αναμονής δημοσιογράφων 18 τ.μ. δίπλα από την Αίθουσα Τύπου.

«Αστακός» το κτίριο

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας, με βάση τους σχεδιασμούς το νέο κτίριο της Νομικής Ασφαλείας θα είναι «αστακός», αφού στο ισόγειο θα υπάρχει γραφείο αστυνομικών για την ασφάλεια της εισόδου του κτιρίου/δωμάτιο ελέγχου φυλακών, καθώς και δωμάτιο έρευνας έκτασης 16 τ.μ. και 8 τ.μ., αντίστοιχα.

Στους εν λόγω χώρους, θα πρέπει να υπάρχουν οθόνες συνδεδεμένες με τις κάμερες, ενώ θα πρέπει να συμπεριληφθεί και πρόνοια για τοποθέτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή για έλεγχο στοιχείων/ επιβεβαίωση επισκεπτών). Επίσης, το δωμάτιο έρευνας θα πρέπει να τοποθετηθεί στον χώρο της εισόδου.

Η είσοδος του κτιρίου θα διαθέτει προθάλαμο με διπλές θύρες, ενώ θα τοποθετηθεί αψίδα ανίχνευσης αντικειμένων.

229 υπόγειοι χώροι στάθμευσης για 400 άτομα προσωπικό

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως, βάσει των σχεδιασμών, στους δύο υπόγειους χώρους του κτιρίου θα δημιουργηθούν συνολικά 229 χώροι στάθμευσης. Στο πρώτο επίπεδο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για 97 οχήματα και χώρος για ποδήλατα και μοτοποδήλατα, ενώ στο δεύτερο επίπεδο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για 132 οχήματα.

Σημειώνεται ότι, για τους χώρους στάθμευσης έχουν υπολογιστεί 28 τ.μ. ανά όχημα (περ. χώρους κυκλοφορίας), ενώ στο συνολικό εμβαδόν για τους υπόγειους χώρους δεν περιλαμβάνονται οι ράμπες εισόδων/ εξόδων των οχημάτων.

Πάντως, παρότι οι χώροι στάθμευσης θα είναι για 229 οχήματα, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο υπολογίζεται στα 400 άτομα κι ως εκ τούτου θα χρειαστούν επιπρόσθετοι χώροι στάθμευσης.

***Οι φωτογραφίες του νέου κτιρίου της Νομικής Υπηρεσίας είναι από την ιστοσελίδα του Αρχιτεκτονικού Γραφείου E.P.Architects, το οποίο κέρδισε τον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top