Ζήτησαν από ορφανό να συμμετάσχει σε καμπάνια ενημέρωσης – «Δεν μας ρώτησαν πώς νιώθουμε ή πώς ζούμε»

Ζήτησαν από ορφανό να συμμετάσχει σε καμπάνια ενημέρωσης – «Δεν μας ρώτησαν πώς νιώθουμε ή πώς ζούμε»

Την ώρα που ο ίδιος παλεύει για τα δικαιώματα των ορφανών παιδιών στην Κύπρο, τα οποία το κράτος ξέχασε, αυτό το κράτος του ζήτησε να συμμετάσχει σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια με σκοπό να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο λόγος για τον Κλεόπα Κουλούμα, τον μόνο επιζώντα της οικογενειακής τραγωδίας που έγινε πριν εννέα χρόνια στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλεόπας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία τέτοια καμπάνια, αφού, όπως υποδεικνύει, «για έναν ορφανό το να εξιστορεί τον πόνο του, το τι τραγικά γεγονότα ζούσε και το πως επιβίωσε μέσα απ’ αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα αντιθέτως είναι και πολύ υποτιμητικό».

Αυτούσια η ανάρτηση του:

«Καλημέρα σε όλους.

Μου ζητήθηκε να μπω σε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια του κράτους εννοείται αφιλοκερδώς με σκοπό να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Έχει σίγουρα πάνω από χρόνο που προσπαθώ να διεκδικήσω τα δικαιώματα όλων αυτών των ορφανών που δεν έχουν φωνή και δεν μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια και βρίσκω συνεχώς πόρτες κλειστές.

Έχω κάνει αρκετές συναντήσεις με πολύ γνωστά πρόσωπα παρουσιάζοντας τους τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ορφανός σήμερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα .
Στόχος μου πότε δεν ήταν το κέρδος και δεν έχω πάρει Και ούτε ζήτησα ούτε και 1 € σε καμιά μα καμιά έκθεση μου είτε στην τηλεόραση είτε σε άρθρα είτε οτιδήποτε.

Προσωπικά όμως αρνούμαι να συμμετάσχω σε μία καμπάνια που υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τον κόσμο να ενημερωθεί για το τι σημαίνει να χάνονται ζωές χωρίς πρώτα το ίδιο το κράτος να ρώτα αυτές τις οικογένειες των θυμάτων για το πως νιώθουν και το πως ζουν.

Για έναν ορφανό το να εξιστορεί τον πόνο του, το τι τραγικά γεγονότα ζούσε και το πως επιβίωσε μέσα απ’ αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα αντιθέτως είναι και πολύ υποτιμητικό να μιλάμε για τα αυτονόητα και να εξηγούμε τι σημαίνει απώλεια.

Θεωρώ πως η προσφορά μου στην κοινωνία ήταν μεγάλη βγαίνοντας δημόσια και ενημερώνοντας τον κόσμο στο να μιλάει έγκαιρα έτσι ώστε να μην θρηνούμε θύματα.
Ότι έκανα το έκανα με μεγάλη αγάπη προς τους δικούς μου αγγέλους και προς τον κόσμο.

Η απάντηση μου χτες ήταν αυτή.

Εάν το ίδιο το κράτος δε βοηθήσει τους πολίτες του ,μην περιμένετε από τους πολίτες να βοηθήσουνε εσάς ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την τεράστια αγάπη που μου δείχνετε καθημερινά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE