ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορεί το ΚΥΠΕ για «παραποίηση» δήλωσής του ο Τατάρ – Τι απαντά το Πρακτορείο

Κατηγορεί το ΚΥΠΕ για «παραποίηση» δήλωσής του ο Τατάρ – Τι απαντά το Πρακτορείο

Για «παραποίηση» αναφορών του στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), κάνει λόγο το γραφείο του Ερσίν Τατάρ, το οποίο εξέδωσε «διάψευση» πως ο Τατάρ ανέφερε στη συνέντευξη ότι «πρόταση για λύση δύο κρατών δεν βρήκε απήχηση στον κόσμο».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» δημοσιεύει ανακοίνωση του «γραφείου Τύπου της προεδρίας» που υποστηρίζει ότι το ΚΥΠΕ παρουσίασε με μη ορθό τρόπο την τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη.

Στην ανακοίνωση παρατίθεται το κείμενο της συνέντευξης, όπως το απέδωσε το γραφείο του Τατάρ, στην τουρκική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνέντευξης, το ΚΥΠΕ ζήτησε και έλαβε απάντηση από τον Τ/κ ηγέτη για το γεγονός ότι η ιδέα των δυο κρατών μέχρι σήμερα δεν έχει βρει υποστήριξη στην ελληνοκυπριακή πλευρά, στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα.

Απαντώντας ο κ. Τατάρ χρησιμοποίησε την έκφραση «evet» (ναι στα τουρκικά) και επιβεβαίωσε την απουσία του επιθυμητού για την τ/κ πλευρά, θετικού αντίκτυπου για την ιδέα των δυο κρατών στη διεθνή κοινότητα.

Το ΚΥΠΕ επιμένει στην ορθή δημοσιογραφική αποτύπωση των αναφορών του Τ/κ ηγέτη, τι οποίες μετέδωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top