Ο οίκος αξιολόγησης Scope έδωσε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Ο οίκος αξιολόγησης Scope έδωσε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Tην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα έδωσε ο οίκος αξιολόγησης Scope, που αξιολογεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB- και αλλάζει τις προοπτικές σε σταθερές.

Η αναβάθμιση που σηματοδοτεί την ανεπίσημη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική διαβάθμιση μετά από 13 χρόνια θεωρείται προπομπός για τις επόμενες αξιολογήσεις που επίκεινται έως το τέλος του έτους και την επάνοδο του ελληνικού αξιόχρεου στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο γερμανικός οίκος βρίσκεται «ένα βήμα» από το να λάβει την επίσημη έγκριση της ΕΚΤ κι έτσι οι αξιολογήσεις του δεν λαμβάνονται υπόψη από το Ευρωσύστημα,. Φιλοδοξεί να καταστεί η ευρωπαϊκή απάντηση (έχει καταθέσει σχετική αίτηση στην ΕΚΤ) στους τοπ τέσσερις οίκους (DBRS, S&P, Moody’s, Fitch), που είναι σήμερα αποδεκτοί και από το ευρωσύστημα ως εξωτερικοί οργανισμοί αξιολόγησης (ECAIs).

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Η πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη μετά τις κάλπες – Τι κρίνεται σήμερα

Προεδρία της Βουλής: Η πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη μετά τις κάλπες – Τι κρίνεται σήμερα

Η σημερινή εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελεί την πρώτη ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου και ενδεχομένως το πρώτο σοβαρό τεστ για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται τόσο εντός της νέας Βουλής όσο και γύρω από την κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE