Στο οδόφραγμα της Δερύνειας οι μοτοσικλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού - Δείτε φωτογραφία

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας οι μοτοσικλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού - Δείτε φωτογραφία

Με υπέρτιτλο την πεντασύλλαβη λέξη ελευθερία ξεκίνησε το φετινό οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από τη θυσία των δύο ηρώων της Αμμοχώστου.

Κατά τη σημερινή μέρα (5/8) οι μοτοσικλετιστές θα μεταφερθούν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.  

Δείτε φωτογραφία από τη συγκέντρωση στον αυτοκινητόδρομο

«Οι μηχανές ανάβουν για την ολοκλήρωση του οδοιπορικού. Οι έγνοιες των ανθρώπων, από τον Πύργο στην Αμμόχωστο, μεταφέρονται στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, 27 χρόνια μετά τις δολοφονίες. Η κάθε συλλαβή της ελευθερίας προωθείται με ευλάβεια στα ιστορικά χώματα των δύο λεβεντών.

Η λέξη θα ολοκληρωθεί μα ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαιοσύνη. Δεν θα ξεχαστεί αυτό το φονικό. Δεν θα σιγήσουν οι μηχανές, δεν θα σταματήσουν τα πετάλια, δεν θα διακόψουν το τρέξιμο, το κολύμπι, όσο κι αν πληγώνει η σημαδούρα δίπλα στην Αμμόχωστο. Καλή λευτεριά. Καλή Κερύνεια», το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο των μοτοσικλετιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.