ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση με drone στη Μόσχα και αναστολή πτήσεων - Κλιμάκωση της σύγκρουσης

Νέα επίθεση με drone στη Μόσχα και αναστολή πτήσεων - Κλιμάκωση της σύγκρουσης

Συνεχίζονται οι ουκρανικές επιθέσεις με drones σε ρωσικό έδαφος και ρωσικούς στόχους στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Μόσχα να εξαπολύει δεκάδες πυραυλικά χτυπήματα σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι καταρρίφθηκε ακόμα ένα εχθρικό drone από την αντιαεροπορική άμυνα καθώς προσέγγιζε τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Σομπιάνιν έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι το drone προσέγγισε τη Μόσχα περίπου στις 11 το πρωί (τοπική ώρα). Πρόκειται για την τρίτη επίθεση με drone στη Μόσχα μέσα σε μια βδομάδα.

Την ίδια στιγμή το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ανέστειλε σήμερα τις πτήσεις του, επικαλούμενο απροσδιόριστους λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παρόμοιες αναστολές των πτήσεων στο ίδιο αεροδρόμιο έγιναν και κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η ρωσική πρωτεύουσα δέχονταν επιθέσεις από drones.

Τις επιθέσεις σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα ακολούθησε η ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων ότι μετά τα επιτυχή πλήγματα οι επιθέσεις με drones θα κλιμακωθούν.

Από τη μεριά της η Μόσχα εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αρκετά σημεία της ανατολικής Ουκρανίας, μετά και το πλήγμα στο δεξαμενόπλοιο Sig με 11μελές πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας.

«Χτύπησαν κέντρο μετάγγισης αίματος»

Οι επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία έπληξαν σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αεροναυπηγική βιομηχανία αλλά και κέντρο αιμοδοσίας με νεκρούς και τραυματίες. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, από το έδαφος της Λευκορωσίας, υποστήριξε το Κίεβο.

«Αυτό το έγκλημα πολέμου τα λέει όλα για τη ρωσική επιθετικότητα. Κτήνη που καταστρέφουν όλα όσα απλώς επιτρέπουν να ζήσει κανείς», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι κτίριο πανεπιστημίου έγινε στόχος επίθεσης από οβίδες διασποράς.

«Ως αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης επίθεσης εναντίον του Ντονέτσκ, το πρώτο κτίριο της πανεπιστημιακής σχολής Οικονομικών και Εμπορίου βρίσκεται στις φλόγες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος Αλεξέι Κουλέμζιν.

«Χρησιμοποιούμε 12 βυτιοφόρα νερού, τρεις πυροσβεστικές κλίμακες και 100 πυροσβέστες», δήλωσε ο Αλεξέι Κοστρουμπίτσκι, ο διορισμένος από τη Ρωσία υπουργός αρμόδιος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια.

«Ολόκληρη η στέγη είναι στις φλόγες».

Ο Κοστρουμπίτσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς κατά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε την πυρκαγιά. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή. Αμφότερες οι πλευρές έχουν χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς τους 17 μήνες που διαρκεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία για το φερόμενο βομβαρδισμό. Οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους και πολιτικές υποδομές.

Ο Κοστρουμπίτσκι δήλωσε πως δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο κτίριο στη διάρκεια του βομβαρδισμού.

«Το πιο δύσκολο είναι ότι η στέγη είναι ξύλινη, έτσι η φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα», πρόσθεσε.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο τον Κοστρουμπίτσκι και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πως η φωτιά επεκτάθηκε σε έκταση περίπου 1.800 τετραγωνικκών μέτρων πριν τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Χτύπημα σε αεροπορικές βάσεις της Ουκρανίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έγινε επίθεση σε αεροπορικές βάσεις της Ουκρανίας. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδική επίθεση με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, από αέρος και θαλάσσης, κατά των αεροπορικών βάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky και Dubno, στην περιοχή Rivne, ανέφερε το υπουργείο ενώ σημειώνει:

«Ο στόχος του πλήγματος έχει επιτευχθεί, όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν χτυπηθεί».

ΠΗΓΗ: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top