ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζωοτροφές στην Κύπρο: Εκκλήσεις για αποδέσμευση αποθεμάτων λόγω ελλείψεων στην αγορά - Συνεδριάζει σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών

Ζωοτροφές στην Κύπρο: Εκκλήσεις για αποδέσμευση αποθεμάτων λόγω ελλείψεων στην αγορά - Συνεδριάζει σήμερα η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών

Συνέρχεται το πρωί η Συμβουλευτική Επιτροπή Σιτηρών υπό το φως των εκκλήσεων για αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων ζωοτροφών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Kτηνοτρόφοι και αγροτικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην αποδέσμευση μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων.

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στο καλαμπόκι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών, Πανίκος Χάμπας.

Για ολιγωρία και καθυστερήσεις κατηγορεί το υπουργείο Γεωργίας ο πρόεδρος των Αγελαδοτρόφων, Νίκος Παπακυριακού.

Η Κύπρος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές σιτηρών και ζωοτροφών, καθώς η κυπριακή παραγωγή καλύπτει μόνο το τριάντα τοις εκατό των αναγκών.

Πηγή: riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top