ΕΛΛΑΔΑ

Καταρρέει το αφήγημα των αυτόκλητων «σερίφηδων» στον Έβρο - Ελεύθεροι οι τέσσερις πρώτοι μετανάστες, ενώ εκείνοι τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό

Καταρρέει το αφήγημα των αυτόκλητων «σερίφηδων» στον Έβρο - Ελεύθεροι οι τέσσερις πρώτοι μετανάστες, ενώ εκείνοι τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό

Ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις πρώτοι μετανάστες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για εμπρησμό και συνελήφθησαν παράνομα σε τρέιλερ από τους αυτόκλητους «σερίφηδες» του Έβρου. Οι υπόλοιποι εννέα μετανάστες, αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους δείχνει πως οι δικαστικοί λειτουργοί διαπίστωσαν ότι οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν από τους αυτοαποκαλούμενους ως «πολιτοφύλακες» δεν είχαν κάποια στέρεα βάση.

Στους 13 μετανάστες αποδόθηκαν μία σειρά από αδικήματα και κατηγορίες, όπως απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Πάντως, όμως δείχνουν και οι πρώτες απολογίες, οι κατηγορίες αυτές καταρρέουν και όλα αυτά την ώρα που τα ντοκουμέντα με τις τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς από τις φωτιές έχουν συγκλονίσει.

Έβρος: Σε κατ' οίκον περιορισμό οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες»

Ενώπιον της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής και οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την κράτηση των 13 μεταναστών μέσα σε τρέιλερ στον Έβρο, και αντίθετα με το ότι αποφασίστηκε για τους μετανάστες σε αυτούς τους τρεις επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός.

Η πρόταση του Εισαγγελέα που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο.

Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες, τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαραίνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω άνδρας σε βίντεο που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανιζόταν υπερήφανος για τα «κομμάτια» που -όπως έλεγε- είχε μαζέψει, ενώ ζητούσε από άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Βγείτε να τους μαζέψουμε», έλεγε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top