Κυβ. Εκπρόσωπος: Οδηγίες ΠτΔ για ταχεία διερεύνηση της επίθεσης σε τζαμί στη Λεμεσό

Κυβ. Εκπρόσωπος: Οδηγίες ΠτΔ για ταχεία διερεύνηση της επίθεσης σε τζαμί στη Λεμεσό

Μηδενική είναι η ανοχή της Κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε ανάρτησή του, αναφέρει πως «η ψεσινή επίθεση στο τέμενος στη Λεμεσό είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η κυβέρνηση τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεχτά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει δώσει οδηγίες προς τις Αρχές για ταχεία διερεύνηση του περιστατικού, εντοπισμό των δραστών και προσαγωγής τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Η διαφύλαξη των θρησκευτικών ελευθεριών και η προστασία των θρησκευτικών μνημείων της χώρας μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτείας και του λαού μας. Η ανοχή της Κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας είναι μηδενική. Η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της πολιτείας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE