ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός προτείνεται ως ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς - Δείτε το βιογραφικό του

Αυτός προτείνεται ως ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς - Δείτε το βιογραφικό του

Με τη λήξη της θητείας του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Άμυνας θα προτείνει στο επερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό του Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα του Αλέξανδρου ως Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς προς αντικατάσταση του σημερινού Αρχηγού Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Δημόκριτος Ζερβάκης ολοκλήρωσε μια ευδόκιμη υπηρεσία 3,5 ετών. Το Υπουργείο Άμυνας και η ΕΦ σημειώνουν με ικανοποίηση ότι ο κ. Ζερβάκης συνέβαλε καθοριστικά και με απόλυτη επιτυχία στην αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, τη βελτίωση της αποτρεπτικής ικανότητας και της εξωστρέφειας της Εθνικής Φρουράς. Υπήρξε ένας άριστος Αρχηγός.

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας γεννήθηκε το 1964 στην Τρίπολη και αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις Ειδικές Δυνάμεις το 1987. Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως Διοικητής της Γ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομώνν, ως Επιτελής στο Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του NATO, ως Διοικητής του Συντάγματος των Ευελπίδων και ως Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ως ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ως Διοικητής της 13ης ΔΕΕ (Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), ως Υποδιοικητής στο Δ΄ΣΣ και ως Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ως Αντιστράτηγος ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς και του Συντονιστή Σύστασης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Ήταν ο 1ος Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου από 28 Ιουνίου 2021 έως 27 Ιανουαρίου 2023.

Πέραν των προβλεπόμενων εκπαιδεύσεων των Αξιωματικών του Πεζικού και των σχολείων Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα φοίτησε σε σχολεία εξωτερικού όπως το Σχολείο Αξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων στο Fort Bragg των ΗΠΑ, τιμηθείς για την επίδοση του, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) αλλά και το Κολλέγιο Άμυνας του NATO (NΑΤΟ Defence College), τιμηθείς επίσης για την επίδοσή του.

Στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος τίτλου Σπουδών του Κέντρου Διπλωματίας και Στρατηγικών Σπουδών (Παρίσι) «Center d’ Etudes Diplomatiques et Strategiques (CEDS)» και μεταπτυχιακού τίτλου «Διοίκησης Επιχειρήσεων» (MBA) στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top