ΥΓΕΙΑ

Το θαυματουργό και πανάρχαιο έλαιο που ανακουφίζει πεπτικό, πονοκεφάλους και στρες

Το θαυματουργό και πανάρχαιο έλαιο που ανακουφίζει πεπτικό, πονοκεφάλους και στρες

Έχει υπέροχη μυρωδιά, που διαπερνά κάθε χώρο στον οποίο βρίσκεται. «Ντύνει» με το μεθυστικό άρωμα και τη γεύση της νόστιμα πιάτα, δημοφιλή ποτά, αλλά και τις αγαπημένες μας τσίχλες. Δεν αποτελεί, όμως, μόνο γαστρονομικό μυστικό, αλλά εμπεριέχεται επίσης ως συστατικό σε διάφορα σαπούνια και καλλυντικά προϊόντα. Ο λόγος για τη μέντα, ένα από τα φυτά με την πιο χαρακτηριστική μυρωδιά.

Ακριβώς χάρη στο ισχυρό άρωμά της, η μέντα επεξεργάζεται σήμερα σε πλήθος διαφορετικών μορφών, για να αξιοποιηθεί σε διάφορα προϊόντα. Μια από αυτές τις μορφές είναι και το έλαιο μέντας, που λαμβάνεται από τα ανθοφόρα μέρη και τα φύλλα του φυτού.

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό υγείας

Εκτός από τη γεύση και το άρωμα που χαρίζει σε τρόφιμα, αλλά και καλλυντικά, η μέντα χρησιμοποιείται επίσης εδώ και χιλιάδες χρόνια ως θεραπευτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας. Πιο γνωστή είναι για τις ωφέλιμες ιδιότητές της στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) και άλλα πεπτικά προβλήματα, το κοινό κρυολόγημα, οι πονοκέφαλοι και άλλα. Παράλληλα, το έλαιο μέντας συστήνεται και για τοπική χρήση στο δέρμα, με στόχο την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως οι μυϊκοί πόνοι, οι πόνοι στις αρθρώσεις και ο κνησμός. Στην αρωματοθεραπεία, το έλαιο μέντας προωθείται για τη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος, την αντιμετώπιση του πόνου, τη βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας, αλλά και τη μείωση του στρες.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top