ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυναμικά η Αννίτα, βγαίνει από δεξιά

Δυναμικά η Αννίτα, βγαίνει από δεξιά

Καθημερινές είναι πλέον οι παρεμβάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού σε θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τους πολίτες και έχουν να κάνουν με μια σειρά από ζητήματα από το Κυπριακό και την ακρίβεια, μέχρι την ασφάλεια, το Μεταναστευτικό, την οικονομία και άλλα. Μερικούς μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία του Δημοκρατικού Συναγερμού, μετά την απόσυρση του Αβέρωφ Νεοφύτου υπό το βάρος της ήττας στις προεδρικές εκλογές, η Αννίτα Δημητρίου προσπαθεί να αφήσει το δικό της στίγμα στο κόμμα, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο εσωστρέφειας και αντιπαραθέσεων.

Οι καθημερινές πλέον παρεμβάσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, για ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο διάλογο, κρίθηκε ότι θα βοηθήσουν την παράταξη να κάνει πιο διακριτή την θέση της και να περιορίσει την κριτική ότι η αποφεύγει να πάρει θέση σε μια σειρά από ζητήματα. Η Αννίτα Δημητρίου παρακολουθεί τις επικρίσεις που διατυπώνονται, εντονότερα το τελευταίο διάστημα, από πρώην στελέχη της πρώτης γραμμής του κόμματος, τα οποία ισχυρίζονται ότι στη μετά Αβέρωφ εποχή ο ΔΗΣΥ είναι απών σε αρκετά θέματα, με αποτέλεσμα να ακυρώνει το θεσμικό του ρόλο ως το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης και να αφήνει στο ΑΚΕΛ την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εντύπωση προκάλεσε η πρόσφατη παρέμβαση του πρώην υπουργού και πρώην αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη, εκ μέρους της παράταξης για την οικονομία, μια παρέμβαση η οποία αποτελούσε έμμεση απάντηση σε τοποθετήσεις του τέως προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, και του τέως υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Οι πιο πυκνές δημόσιες παρεμβάσεις του ΔΗΣΥ εντάσσονται στη στρατηγική που χάραξε η νέα ηγεσία για άσκηση κριτικής όπου χρειάζεται με ταυτόχρονη κατάθεση προτάσεων, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ρεβανσισμού και πικρίας έναντι της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Η ίδια η Αννίτα Δημητρίου, θέλει να συντηρήσει το προφίλ της μετριοπάθειας και σοβαρότητας που επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος ως Προέδρου της Βουλής, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις και την ένταση, τόσο έναντι της κυβέρνησης, όσο και έναντι των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί την προσέγγιση του Νίκου Χριστοδουλίδη και αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις, όπως ήταν η πρακτική άλλων εποχών. Ειδικά έναντι της κυβέρνησης, η Αννίτα Δημητρίου είναι ιδιαίτερα προσεκτική γιατί αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες που υφίστανται στο κομματικό ακροατήριο. Πρώτιστος της στόχος είναι η επούλωση των πληγών ώστε το κόμμα να δώσει συντεταγμένο τη διπλή μάχη των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών του 2024, και από εκεί και πέρα να χαράξει πορεία για τη συνέχεια.

«Ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε ενεργά εκεί και όπου χρειάζεται, μέσα και από τον νομοθετικό μας ρόλο, προκειμένου να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα αλλά και να εξασφαλίσουμε ένα παραγωγικό, ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τους μαθητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό στις σχολικές μας μονάδες» δήλωσε χθες Τετάρτη μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου. «Είμαι βέβαιη ότι μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο, μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια αποτελεσματική και ολιστική εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Για τα παιδιά μας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας και η παιδεία γενικότερα, η καλύτερη επένδυση για το μέλλον μας», συμπλήρωσε.

Η Αννίτα Δημητρίου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό, μετά τα επεισόδια στην Χλώρακα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top