LIKE ONLINE

Γιατρός μελέτησε χιλιάδες μεταθανάτιες εμπειρίες και αποκάλυψε τι βλέπουν οι ασθενείς όταν... κλείνουν τα μάτια τους

Γιατρός μελέτησε χιλιάδες μεταθανάτιες εμπειρίες και αποκάλυψε τι βλέπουν οι ασθενείς όταν... κλείνουν τα μάτια τους

Ένας ογκολόγος στο Κεντάκι, ο οποίος έχει μελετήσει περισσότερες από 5.000 εμπειρίες παρ' ολίγον θανάτου, πιστεύει ότι η έρευνά του έχει αποδείξει την ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο.

Ο Δρ. Jeffrey Long ίδρυσε το Ίδρυμα Ερευνών για τις μεταθανάτιες εμπειρίες το 1998, έχοντας γοητευτεί από τις ιστορίες που άκουγε κατά τη διάρκεια της ιατρικής του εξειδίκευσης.

Σε ένα νέο δοκίμιό του για το Insider, ο Λονγκ εξηγεί τι ορίζει ως «μεταθανάτιες εμπειρίες»: Κάποιος που είναι σε κώμα ή κλινικά νεκρός χωρίς δηλαδή καρδιακό παλμό και βλέπει, ακούει, αισθάνεται και αλληλοεπιδρά με άλλα όντα σε κάτι πέρα από την ορισμένη πραγματικότητα.

Ο επιστήμονας μάζεψε όλες τις ιστορίες από όσους έχουν αναφέρει τέτοιες εμπειρίες και αναλύει επιστημονικά το τι βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι.

«Μπροστά σε συγκλονιστικά στοιχεία, έχω καταλήξει να πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα μεταθανάτια ζωή», είπε.

Ο ίδιος στη συνέχεια εξήγησε: «Περίπου το 45% των ασθενών αναφέρουν τουλάχιστον μια εξωσωματική εμπειρία». Ο Λονγκ τόνισε ότι οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι «η συνείδησή τους διαχωρίζεται από το φυσικό τους σώμα, συνήθως αιωρείται πάνω», επιτρέποντάς τους να δουν και να ακούσουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Ο Λονγκ λέει ότι αυτές οι αφηγήσεις έχουν επιβεβαιωθεί από μάρτυρες.

Ανέφερε την περίπτωση μιας γυναίκας που έχασε τις αισθήσεις της ενώ έκανε ιππασία σε ένα μονοπάτι - «η συνείδησή της ταξίδεψε με το άλογό της καθώς κάλπαζε πίσω στον αχυρώνα».

Αργότερα ήταν σε θέση να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη στον αχυρώνα, παρόλο που το σώμα της δεν ήταν φυσικά εκεί.

Άλλοι «λένε ότι μεταφέρονται σε άλλο βασίλειο», με πολλούς να ισχυρίζονται ότι πέρασαν μέσα από ένα τούνελ, είδαν ένα έντονο φως, τους χαιρέτησε ένα νεκρό αγαπημένο τους πρόσωπο και παρακολούθησαν τη ζωή τους «να αναβοσβήνει μπροστά στα μάτια τους» .

Ωστόσο στο τέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση σε όλο αυτό.

«Δεν έχω βρει καμία επιστημονική εξήγηση. Έχω μελετήσει έρευνες για τον εγκέφαλο και έχω εξετάσει κάθε πιθανό σενάριο. Τίποτα δεν εξηγεί επιστημονικά τις μεταθανάτιες εμπειρίες» είπε.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top