ΔΙΕΘΝΗ

Ανιστόρητο παραλήρημα Ερντογάν: «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη»

Ανιστόρητο παραλήρημα Ερντογάν: «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη»

Οι ισχυρισμοί Ερντογάν έγιναν με την αφορμή της επετείου της «Ημέρας της Νίκης», που γιορτάστηκε χθες στην Τουρκία και αφορά την νίκη των κεμαλικών δυνάμεων στο μικρασιατικό μέτωπο, επί των Ελλήνων.

«Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ᾽᾽μεγάλης επίθεσης᾽᾽ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε».

ΥΠΕΞ: Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στο ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις απαράδεκτες ευχές στην Τουρκία
Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Προκαλεί το ΝΑΤΟ: Έδωσε συγχαρητήρια στην Τουρκία για την επέτειο της νίκης επί της Ελλάδας που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή
Η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) με έδρα την Σμύρνη συνεχάρη μέσω Twitter την Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης», δηλαδή της σημερινής (30 Αυγούστου) επετείου της νίκης των κεμαλικών δυνάμεων στο μικρασιατικό μέτωπο.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί», έγραψε η LANDCOM.

Να σημειωθεί πως η LANDCOM είχε δώσει και πέρυσι τέτοιες ευχές στην Τουρκία μέσω του διαδικτύου, ωστόσο προχώρησε σε διαγραφή τους μετά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top