ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα αλά καρτ

Ανθρώπινα δικαιώματα αλά καρτ

Η είδηση πέρασε στα ψιλά, όχι πως περίμενα κάτι περισσότερο. Θυμάστε τους πηχυαίους τίτλους “Κατηγορούνται για εμπρησμό οι 13 μετανάστες στον Έβρο” και “Βρέθηκαν πάνω τους εκρηκτικές ύλες” για την εξωφρενική υπόθεση του αυτόκλητου πολιτοφύλακα που απήγαγε, κακοποίησε και φυλάκισε σε ασφυκτικό τρέιλερ 13 φουκαράδες που μάζεψε από διάφορα σημεία έξω από την Αλεξανδρούπολη τη στιγμή που η πόλη είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες και διαφήμιζε το κατόρθωμά του στα σόσιαλ κάτω από τις επιδοκιμασίες χιλιάδων ομοϊδεατών του;

Ο ανεκδιήγητος τύπος μάλιστα όταν τον μπουζούριασαν οι Αρχές είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι συνέλαβε τους 13 “την ώρα που ετοιμαζόταν να βάλουν φωτιά σε αστική περιοχή της πόλης” και ότι είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικές(!) ύλες. Έγραψα για το περιστατικό εδώ με την επισήμανση ότι αυτή η φαρσοκωμωδία (ιλαροτραγωδία ορθότερα) θα κατέρρεε κάτω από το βάρος της γελοιότητας, όπως και συνέβη. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι 13 απαλλάχθηκαν από τις εξωφρενικές κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού την περασμένη Δευτέρα, αφού πρώτα στοχοποιήθηκαν από τον ακροδεξιό όχλο ως εμπρηστές παρά το γεγονός ότι υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ότι η φωτιά της Αλεξανδρούπολης (η οποία μετακινήθηκε στον βόρειο Έβρο όπου κατακαίει για 14η μέρα το δάσος της Δαδιάς) είχε ξεσπάσει από κεραυνό. Φυσικά η είδηση της απαλλαγής πέρασε στα ψιλά. Δεν πουλάει το ίδιο με την ταμπέλα των “εμπρηστών” που δεν είχαν να φάνε αλλά κουβαλούσαν μαζί τους “εκρηκτικές ύλες”. Ο όχλος διψάει για αίμα και δεν τον νοιάζει ποιανού θα χυθεί.

Στα δικά μας που δεν διαφέρουν και πολύ, αφού το ξενοφοβικό, αντι-μεταναστευτικό κύμα σαρώνει όλη την Ευρώπη, με τη διαφορά ότι η φωτιά που καίει στη Χλώρακα εδώ και πέντε μέρες είναι μεταφορική. Το χωριό θυμίζει Βοσνία του ‘92, με τη διαφορά ότι δεν έχουμε εθνοτικές ομάδες που μισεί η μία την άλλη, αλλά ακροδεξιές ομάδες, πολλές κουβαλητές από άλλες επαρχίες, που βάζουν στο στόχαστρο οποιονδήποτε μαύρο ή μελαμψό που θυμίζει μεσανανατολίτη (το τελευταίο κομματάκι ριψοκίνδυνο καθώς μπορεί να πλακώσουν κανέναν δικό τους - οι Κυπραίοι δεν είναι ακριβώς και Άρια φυλή) με τους αλλοδαπούς να οργανώνονται είτε για άμυνα είτε για να περάσουν την αντεπίθεση με εμπροσθοφυλακή κάποιους θερμοκέφαλους Σύριους που έχουν πάρε-δώσε με τον υπόκοσμο (η ειρωνεία είναι πως και οι περισσότεροι ακροδεξιοί έχουν εγκληματικό υπόβαθρο συνεπώς το λες και πόλεμο φατριών). Στη μέση η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χλώρακας που παρακολουθούν έντρομοι το χωριό τους να έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη όπου κάθε βράδυ γίνονται έλεγχοι σε οχήματα και συλλήψεις από αυτά που βρίσκουν σ’ αυτά. Αλήθεια, γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτών που συλλαμβάνονται με ρόπαλα, λοστούς, σιδερογροθιές και μαχαίρια στο πορτ-μπαγκάζ; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως και από ποιους οργανώνονται τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου που “περιπολούν” τις νύχτες την περιοχή.

Όσα μίντια μπαίνουν στον κόπο να ρωτήσουν τους ίδιους τους κατοίκους, μαθαίνουν πως κανείς δεν ήθελε όλον αυτόν τον χαμό κι ότι εκείνοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια μόνο για τη συγκέντρωση παράνομων και εγκληματικών στοιχείων στο συγκρότημα Άγιος Νικόλαος. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην περιοχή και οι οποίοι έγιναν στόχοι των απροκάλυπτων επιθέσεων των φασιστικών ομάδων. Όμως δεν θα δείτε να παίζουν και πολύ δυνατά αυτές οι δηλώσεις. Πουλάνε η απειλή, η ένταση, η καχυποψία και οι θεωρίες συνωμοσίας αν και ο μεγαλύτερος φόβος κάποιων mainstream δημοσιογράφων είναι μήπως και αποκλίνουν από το επίσημο ξενοφοβικό αφήγημα και κατηγορηθούν ότι “γουστάρουν τους λάθρο”.

Γι’ αυτό αν δεν πρόκειται για καθαρά εχθρικά διακείμενα προς τους μετανάστες δημοσιεύματα θα έχουμε ισαποστασικά άρθρα που μιλούν για “επεισόδια”, “συγκρούσεις” και “αντιμαχόμενες πλευρές” εξισώνοντας τους ακροδεξιούς τραμπούκους με τα θύματά τους ή δυσανάλογη κάλυψη όπως τα ολόκληρα σεντόνια που έχουν γραφτεί για τον (ομολογουμένως γραφικό και όπως αποδείχθηκε σκέτο “λουλούδι”) 47χρονο Σύρο που απειλούσε on camera “να αναποδογυρίσει την Πάφο” (επίσης ο μοναδικός καταζητούμενος στα χρονικά που συμμετείχε σε σύσκεψη με την Υπουργό Δικαιοσύνης, η τελευταία μπορεί να καταλάβει τώρα πως ένιωσε η Eleanor Roosevelt για τη φωτογραφία με τον John Wayne Gacy) σε αντίθεση με την συγκαταβατική και ίσων αποστάσεων κάλυψη των οργανωμένων ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών από τους κουκουλοφόρους τραμπούκους. Είναι σαν να μπαίνουν σε μεγάλο κόπο να βρουν κάτι που να ενοχοποιεί έστω έναν αλλοδαπό (και κατ’ επέκταση το σύνολό τους) και μόλις το βρίσκουν του δίνουν και καταλαβαίνει. Σαν να μην υπάρχουν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών εγκληματιών που λυμαίνονται την περιοχή (και ετοιμάζουν ανάλογες πορείες και εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές) παρά μόνο ένας βαρεμένος Σύρος που θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα για πολλούς και άσχετους με τα γεγονότα λόγους αλλά παρ’ όλα αυτά συμμετείχε σε υψηλού επιπέδου συσκέψεις ξεγυμνώνοντας την ανικανότητα της Αστυνομίας Κύπρου για μια συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών ή έστω ένα απλό vetting όσων πλησιάζουν την Υπουργό.

Νομίζω πως το καλύτερο, το πιο αντιπροσωπευτικό και αυτό που βρίσκεται στο μυαλό των περισσοτέρων, το είπε ο πρόεδρος των Εθνοσοσιαλιστών, Χερ Μαρίνος Σιζόπουλος:  "Να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε αυτούς που δικαιούνται να τα έχουν". Μιλάμε ο άνθρωπος κάνει τον Χρίστο Χρίστου να μοιάζει με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ...

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top